23948sdkhjf

Hvordan kan man bedst opspore utætheder i kloakken?

| Medlemsnyhed | Indrykket af C-TV Technology A/S

Der findes to muligheder for at finde fejl i kloakrøret - røgpatroner og sporingspulver. Her bliver de forklaret.

Når man skal udføre arbejde i kloakken, er det vigtigt, at man ved, om der er nogen fejl i kloakrøret. Disse fejl kan man opspore ved hjælp af sporingspulver eller røgpatroner. 

Hvad er sporingspulver?

Sporingspulver er et kemisk produkt, som kan opblandes i vand for at fremstille en farverig væske. Der fortyndes circa 230g pulver i 9 liter vand, og så bruges væsken med en hastighed på circa 140ml - 250ml per 450 liter. Det er selvfølgelig afhængig af forholdene i røret. 

Hvad er røgpatroner?

Røgpatroner anvendes for at finde utætheder i rør og kloakker, men også i skorstene, klima- og ventilationsanlæg, og i industri- og produktionsanlæg. Røgen fra røgpatronerne kan vise hvordan luften strømmer gennem kanalerne der skal undersøges. 

Hvordan virker røgpatroner?

Røgpatroner antændes med tændstik eller lighter, og de brænder i circa 60 sekunder. For at tænde dem, skal de sættes på en overflade der ikke er brændbar. Det er vigtigt at røgpatronerne placeres ikke for tæt, for at reducere brandfaren. Angående anvendelsen af røgpatroner anbefales en røgmaskine. 

Hvilken slags røgmaskine findes der?

Når man tit arbejder med røgpatroner kan det være en god idé at skaffe sig en røgmaskine. I røgmaskinen befinder sig en kammer, hvori man placerer røgpatronen efter den blev tændt. Så kan man tænde en blæser, som blæser røgen i røret. Det er også muligt at montere en slange i den størrelse og længde man har brug for. At bruge en røgmaskine tillader at man kan styre røgen med blæseren, og så blæse røgen længere ind i røret. 

Der findes også en anden slags røgmaskine der arbejder med en speciel røgvæske, som kan så blæses ind i røret ved hjælp af en slange. En del af røgmaskinens tilbehør er også en ballon, som tillader at man kan inddele røret i flere sektioner. Det er særligt praktisk, når man kun vil undersøge en del af røret. 

Hvis du har spørgsmål angående emnet der ikke bliver svaret på hjemmesiden, så kan du gerne ringe til os på +45 2060 3018 eller skriv til md@c-tv.dk.

Om C-TV Technology

C-TV Technology er en nordisk forhandler og importør af kloakudstyr til det skandinaviske markedet. Mens kontoret ligger i Aalborg, leverer C-TV Technology i hele Danmark. Vores store udvalg af produkter kan inddeles i fem hovedkategorier: TV-inspektion, Spul&Sug, Spor&Søg, No Dig, og Andet Udstyr


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
C-TV Technology A/S

Porsvej 9
9000 Aalborg
Danmark
C-TV Technology A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.141