23948sdkhjf

De unge mennesker skal betale vores pension

| Medlemsnyhed | Indrykket af DS Flexhal

Når man møder Peter Stounberg på 56 år og Rasmus Bertelsen på 27 år fra DS Flexhal, er man ikke i tvivl om, at de klinger sammen i et godt makkerskab på tværs af alder og erfaring.

Peter Stounberg har været ansat hos DS Flexhal som projektleder i godt syv år, han kommer fra Dansk Halbyggeri i Galten. Peter er uddannet ingeniør på Aarhus Teknikum engang ”nede” i 80’erne, så han har erfaringen til at træde i karakter som ”nestor” for unge Rasmus Bertelsen.

 Rasmus Bertelsen er Hobrodreng – han startede hos DS Flexhal som praktikant og er i dag fastansat som projektleder. Rasmus er oprindeligt udlært murer ved Handest Murer & Entreprenør, men valgte at læse videre til bygningskonstruktør på Professionshøjskolen UCN i Aalborg. Den 3,5-årige uddannelse blev afsluttet i januar 2017 og i februar fik Rasmus studiejob hos DS Flexhal, indtil han blev ”rigtigt” ansat i september 2017. 

Praktikanterne får meget opmærksomhed
”Hos DS Flexhal gør vi meget ud af praktikanterne, de er jo vores fremtid og det er dem, der skal betale vores pension”, siger Peter. ”Det er vigtigt at give de unge mennesker ansvar, så de lærer at stå på egne ben. Hovedparten af vores praktikanter er blevet ansat efter endt uddannelse – vi plejer at sige; ”skynd jer at blive færdige og kom tilbage”. ”Om, DS Flexhal har været heldige med at finde de dygtigste, eller vi har været gode til at præge dem, ved jeg ikke – måske er det en kombination. Men, vi gør et eller andet rigtigt og nu har de sågar fået deres helt egen bil – ”Praktikant Kareten”, siger Peter med en anelse skepsis i stemmen. ”De skal i hvert fald ikke køre ”råddent”, for set – det bliver de!”.

Peter og praktikanten
”Jeg har haft Rasmus under mine vinger, siden han startede sit praktikforløb og gennem de snart fire projekter, vi har lavet sammen. Han blev fastansat, fordi han er en ”god dreng”, understreger Peter. ”Vi har lavet jem & fix, DAKA, Danish Agro og administrationen på Nature Planet sammen og Rasmus er nu ved at være ”flyveklar” til at stå i spidsen for sine egne projekter”. Peter Stounberg sætter en ære i at lære de unge ordentligt op, han forsøger at inkludere og uddelegere ansvar, så de via opgaveløsning tilegner sig viden fra den ”virkelige” verden. ”Jeg har stor tillid til de unge praktikanter – man spørger bare, om de tør prøve kræfter med en given opgave og de fleste springer heldigvis på med krum hals, fortæller Peter – og de skal jo nok få en kommentar eller en hjælpende hånd, hvis de er på afveje”. 

Praktikanten og Peter
Rasmus Bertelsen fortæller, at det er altafgørende at finde en god praktikplads, hvor man får lov at være med i alle projektfaserne. ”Som grøn studerende, er det vigtigt, at man får hands-on-viden og tilegner sig tankegangen fra den virkelige verden. Hos DS Flexhal bliver man kastet ud på ”dybt vand” og det er sådan, man lærer at svømme – man flytter sig bare hurtigere, når man ved, at de opgaver man løser, faktisk skal bruges til noget. Og, jeg var aldrig i tvivl om, at der stod en erfaren kollega klar med gode råd og redningskrans – om nødvendigt”, smiler Rasmus. ”Men, vi kan nu også godt lære de ”garvede rotter” et trick eller to – vi kommer jo fra skolebænken med den nyeste viden inden for IT og programmer og selvom Peter mener, at man kommer langt med papir og blyant, så har vi unge også lidt viden at byde ind med”, griner Rasmus.

Venner og fjender
At Peter og Rasmus taler i samme ”toneart”, hvad byggeprojekter angår, er åbenlyst og de kan også hurtigt blive enig om, at fodbold er det bedste i Verden. Men, så kommer der vist også lidt knas på linjen... Som Peters dialekt så fint antyder, er han inkarneret AGF-tilhænger, hvor Ramus er dedikeret Viborg FF-fan og med MEGET stort VFF – faktisk så meget, at man kan bekymre sig, om det dér fodbold nu også er så sundt. OG tænke, om Rasmus nu også er helt ægte Hobro­dreng – hmmm? Men, hvad enten Peter og Rasmus taler byggerier eller fodbold, står det klart, at de to har god kemi og godt kollegaskab og her på tærsklen til at Rasmus får ”sit eget” projekt, fornemmer man da også, at ”far” er stolt og klar til at sende ”knægten” afsted.

Medlemsnyhed

Indrykket af
DS Flexhal

Samsøvej 2
9500 Hobro
Danmark
DS Flexhal

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.11