23948sdkhjf

Fremtidens teknologi er her

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

CAM-bearbejdning sikrer effektivitet i virksomhedens produktion, og emner der både er ensartede og af høj kvalitet. Læs med i artiklen og find ud af, hvorfor du og din virksomhed skal benytte dig af CAM-bearbejdning!

Hop med på bølgen af ny teknologi
Den tredje industrielle revolution slog igennem i 1969 og banede vejen for automatisering og brug af computere. Industrien var revolutioneret. I dag er der flere, der peger på, at vi er på vej ind i den fjerde industrielle revolution. Det er teknologiske udviklinger som automatisering, kunstig intelligens og 3D printning, der tyder på, at verden igen er ved at lave et stort teknologisk skifte i industrihistorien. CAM (Computer Aided Manufacturing) er endnu en banebrydende teknologi, der allerede påvirker flere virksomheders produktion. Og med god grund.

Hvad er CAM (Computer Aided Manufacturing)?
CAM referer til brugen af software og computerstyret produktionsprocess. Starten på produktionsprocessen sker dog ved CAD (Computer Aided Design). I dette program kan en 2D-tegning omdannes til en 3D-tegning. Når tegningen er lavet i CAD, konverteres den til CAM software. Herefter vil CAM softwaren gøre tegningen klar til at blive lavet i maskinen. Det kan eksempelvis være en CNC-maskine, som ved drejning og/eller fræsning producerer det færdige produkt. CAD fokuserer således på hvad, der skal laves og dermed produktdesignet, mens CAM fokuserer på, hvordan produktet skal laves. Det er derfor vigtigt, at CAD kan omdannes til CAM, for hvis det ikke kan laves i CAM, jamen så har du og din virksomhed altså intet funktionelt produkt.

Fordele ved CAM
CAM software klargør således produkterne til udarbejdelsen i maskinerne. Det gør den ved at:

  • Tjekke efter geometriske fejl
  • Danne koordinater til maskinen, som den kan følge under produktionsprocessen
  • Konfigurere maskinen til effektiv og hurtig bearbejdning som eksempelvis høj skærehastighed

Disse instruktioner laves ved hjælp af det, der kaldes G-kode. G-koden fortæller altså maskinen, hvor og hvordan produktet skal fremstilles. Denne kodning kan maskinen læse og derefter lave det færdige produkt. Det har en række fordele at anvende CAM frem for andre manuelle maskiner. Disse kan opsummeres til følgende:

  • Højere hastighed i produktionen
  • Højere præcision og ensartethed ved fremstilling af et eller flere produkter
  • Højere effektivitet da maskinen ikke holder pauser

Det kan altså i mange tilfælde betale sig at anvende CAM. Effektivitet, præcision og ensartethed er i højsædet, så derfor synes vi, at du ikke bør tøve med at prøve denne nye teknologi.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.11