23948sdkhjf

Vand i verden – lokale og globale udfordringer

| Medlemsnyhed | Indrykket af AVK Danmark A/S

Vand er forudsætningen for alt liv, og vandspild, vandmangel og forurenet vand har stor betydning for sundhed og hygiejne for mange mennesker rundt omkring i verden.

Verden oplever store, globale vandudfordringer, og vi vil gerne bidrag til at få udbredt tilstrækkelig viden om vands store betydning for sundhed og livskvalitet, energiforbrug og klimapåvirkninger, og de økonomiske perspektiver af vandspild og urenset spildevand.  AVK har derfor udarbejdet hæftet ”Vand i verden – lokale og globale udfordringer”.

Du kan læse mere og downloade hæftet her.

Drikkevand er mange steder i verden en knap ressource, men mere end en tredjedel af det producerede drikkevand, når alligevel aldrig frem til forbrugerne. Vandspild, vandmangel og udledning af urenset spildevand udgør et enormt problem for mennesker og miljø over hele kloden:

  • To mia. mennesker har kun adgang til vand, der er forurenet af ekskrementer.
  • Globalt er det samlede vandspild 35-40%. I EU er det gennemsnitlige vandspild 22-25%.
  • 70% af verdens vandforbrug går til produktion af mad, men en tredjedel af den producerede mad bliver kasseret. En tredjedel af det vandforbrug er dermed reelt spildt.
  • 80% af verdens spildevand ledes ubehandlet ud i naturen.

Se flere fakta og læs om verdens håndtering af vand og spildevand på vores hjemmeside

Globalt er der stigende politisk fokus på vandudfordringerne, og øget politisk forståelse for, at der skal gøres noget. En del af den stigende opmærksomhed er blevet til FN’s verdensmål, og på europæisk plan er EU’s reviderede drikkevandsdirektiv et skridt i den rigtige retning. Vi har i Danmark viden, kompetencer og erfaringer, der kan være med til at gøre en forskel, reducere nogle af problemerne og give mange mennesker et bedre liv.

Medlemsnyhed

Indrykket af
AVK Danmark A/S

Bizonvej 1
8464 Galten
Danmark
AVK Danmark A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.094