23948sdkhjf

Bæredygtige loftsløsninger med diffus ventilation

| Medlemsnyhed | Indrykket af DAMPA ApS

Ventilation og udskiftning af loft er vigtige elementer i et godt indeklima og skal tænkes ind fra projektstart for optimal integration og en totaløkonomisk løsning.

Oftest forbinder vi ventilation med træk og pladskrævende installationer, men ikke hos DAMPA, der er Danmarks førende metalloftproducent. Her forbinder de det med ro, behagelig udskiftning af luften, nem integration og bæredygtige materialer. DAMPAs anbefaling er at arbejde med diffus ventilation.

 ”Den diffuse ventilation er baseret på princippet om, at når der skabes overtryk på den tætte loftsflade, kan indblæsningen af luften til lokalet ske gennem perforationsmønsteret i selve loftfladen. På den måde bliver ventilationen fordelt ensartet i lokalet og trækgenerne bliver minimeret” fortæller Mogens Kjærgaard, produktchef hos DAMPA.

Nem integration uden æstetiske kompromisser

Til integration af diffus ventilation benytter den fynske virksomhed, der kan fejre 70-års jubilæum til september, sig af sine kendte perforerede metallofter. DAMPAs akustiske metallofter er med til at skabe en rolig overflade, da lofterne er ophængt i et skjult bæreskinnesystem. Det skjulte bæresystemet og ventilationsprincippet gør, at det er nemt at integrere diffus ventilation uden at gå på kompromis med de æstetiske ønsker til rummet: ”Man udnytter alle loftets akustiske egenskaber gennem akustikfilten og perforationsmønsteret. Dermed er alt lagt for at integrere diffus ventilation uden yderligere installationer i loftet” fortæller Mogens Kjærgaard.

En løsning der tilgodeser pladsen og økonomien

Det helt unikke, som diffus ventilation kan, er at transportere luften uden store traditionelle rørinstallationer. Det medfører, at man kan spare på byggehøjden og undgå den spildplads, som vi ser ved traditionel ventilation” forklarer Michael Nykjær, administrerende direktør hos DAMPA, og fortsætter ”Man sparer derfor også en del på f.eks. byggematerialer og opnår en særdeles bedre totaløkonomi”.

Med DAMPAs perforation i metallofterne kan man opnå en ensartet fordeling af indblæsningsluften over hele loftet ved lavere tryk, uden brug af diffusere i loftet.

Læs mere om DAMPA og diffus ventilation på deres hjemmeside.

Har du spørgsmål til DAMPAs produkter eller ønsker at høre mere om mulighederne for diffus ventilation, så kontakt DAMPA på dampa@dampa.dk eller telefon +45 63 76 13 00.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
DAMPA ApS

Højeløkkevej 4A
5690 Tommerup
Danmark
DAMPA ApS

Send til en kollega

0.094