23948sdkhjf

Guide: Det skal du vide, når du flytter hjemmefra

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Der er masser at forholde sig til, når man første gang skal prøve kræfter med at bo uden sine forældre. Der skal være en stabil indkomst til betaling af regninger, man skal selv sørge for at handle, og så skal der også gøres rent ind imellem

Men hvad skal man ellers være opmærksom på?

Man kan hurtigt danne sig et overblik over hvilke ting, der er vigtigst, når man skal flytte hjemmefra, men der er samtidig også rigtig mange andre vigtige ting, som man skal huske at tage stilling til. Vi har samlet to spørgsmål i artiklen, som du skal huske at overveje nøje, inden du vælger lejlighed. Og til sidst giver vi dig en god idé, som du kan bruge, når du har valgt lejlighed og snart skal finde dig til rette et nyt sted.

Hvor skal du flytte hen?
Det første du skal tage stilling til er, hvor du skal flytte hen. Her kan der være flere overvejelser i spil. Er du typen, der elsker bylivet, skal du sørge for at vælge en lokation, der er nær byen. Eller som minimum har busforbindelser, der hurtigt kan fragte dig ind til byen. Så kan du nyde cafébesøg, shopping eller fester på diverse diskoteker.

Er du derimod mere et naturmenneske, skal du vælge at bo et sted, hvor der er plads til naturen. Så kan du nyde en gåtur i stille og smukke omgivelser.

Hvis du har svært ved at vælge mellem de to yderpunkter, så kan du forsøge at finde en mellemvej. Skal du for eksempel flytte til Horsens, kan Karetmagerlunden være stedet for dig. Her er du tæt på bypark og natur, samtidig med at du ikke er langt fra bylivet.

Hvor mange værelser skal lejligheden indeholde?
Det næste spørgsmål du må stille dig selv er, hvor mange værelser du har behov for. De fleste flytter i en 2-værelses lejlighed, første gang man flytter hjemmefra, som indebærer en stue, køkken, et badeværelse og et soveværelse. Det er perfekt til én eller to personer, men man kan også undersøge, hvorvidt man ønsker at anskaffe en større lejlighed og så bo sammen med en roomie eller lave et kontor ud af de ekstra værelser.

Det er klart, at der er rigtig gode, økonomiske fordele ved at bo sammen med en roomie eller en partner. Bor man med en roomie, har man kun brug for ét ekstra værelse, og så kan man anskaffe sig en 3-værelses lejlighed, så begge beboere har et værelse hver.

Så er man to om alle udgifter og huslige opgaver, og så virker det mere overskueligt første gang, man skal stå for den slags selv.

Lav en liste over ting til lejligheden
Når man første gang skal handle, enten møbler, rengøringsmidler eller madvarer, til lejligheden, er er rigtig mange ting, man ikke umiddelbart tænker over at anskaffe sig. De madvarer, man altid kan være sikker på at finde i skabet, såsom pasta, mel og konserves, skal indkøbes for første gang, så de er klar til brug.

Det er nemlig nemt at antage, at man allerede har den slags i skabet, men det har man jo naturligvis ikke.

En god idé er, at gennemgå alle de ting, ens forældre har i køkkenet, i stuen og på badeværelset, og så lave en liste over hvilke ting, man selv bruger på daglig eller ugentlig basis. Så får man pludselig en liste, der inkluderer både tandkrus, køkkenrulleholder og gardiner, som er ting, man normalvis ikke ville tænke over, når man handler til lejligheden.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.069