23948sdkhjf

Hvordan foregår en sprøjtestøbning?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Selve sprøjtestøbningen kan gennemføres med flere forskellige former for materialer

Eksempelvis termoplast. Det valgte materiale bliver ført ind i en snekke. Herefter vil det blive smeltet ved anvendelse af både friktion og elektrisk opvarmning. Når plasten så er blevet smeltet, vil det blive sprøjtet ind i en form, som også bliver kaldt for værktøj. Plasten vil herefter tilpasse sig formen og blive til et specifikt plastikprodukt. Eksempelvis en plastikgaffel.

Hvad er en plaststøbning?
Når du skal producere plastprodukter, er en af de foretrukne metoder plaststøbning. Processen foregår nemlig hurtigt og kan producere et højt antal af identiske produkter. Og det er uanset hvor kompliceret, eller enkelt, dit produkt måtte være. Sprøjtestøbning bliver nemlig anvendt til en lang række produkter. Det er nemlig alt fra reservedele til et høreapparat over til legetøj til børn. Derfor bliver processen allerede praktiseret af flere fremtrædende virksomheder. Både nationalt og internationalt.

Hvilke slags værktøjer anvendes til en sprøjtestøbning?
Den vigtigste del af en sprøjtestøbning er værktøjet. Den bliver også kaldt for formen. Den indeholder alle hulrum og et kølesystem. Formen bliver produceret af en såkaldt værktøjsmager. Denne person vil typisk fremstille værktøjet i enten stål eller aluminium. Herefter bliver formen underkastet en præcisionsbearbejdning. Det er nødvendigt for at kunne danne funktionerne i plaststøbningen. En form kan derfor have mellem 1 til flere hundrede kaviteter. Det vil alt sammen afhænge af det færdige produkts størrelse og kompleksitet.

Hvad koster en støbning af plast?
Prisen for en støbning vil oftest være afhængig af, hvilke værktøjer støbningen kræver. Derudover vil prisen også være påvirket af, hvor meget det er muligt at automatisere processen. Hvis der skal anvendes værktøj, som er både avanceret og specialiseret, vil det kræve en stor indledende investering. Til gengæld vil du ofte få den billigste emnepris ved denne fremgang. Hvis støbningen i stedet kræver en billig form for værktøj, vil det kræve en mindre indledende investering. Til gengæld vil emneprisen stige.

Hvad betyder cyklustid?
Hvis du overvejer en plaststøbning, vil du uden tvivl støde på begrebet cyklustid. Begrebet dækker over den tid en hel cyklus tager i en støbningsproces. Med i cyklussen er både lukning af værktøj, plastificering, indsprøjtning, eftertryk og køling, åbning og af-formning. Nogle gange vil det være muligt at lade nogle af processerne køre delvis parallelt. Det afhænger af den overordnet proces. Du kan spare meget tid, hvis du sørger for at være grundig og korrekt, når du designer emne og værktøj. Herudover er det særligt køletiden, der afgør den samlede cyklustid.

Hvad betyder lukketryk?
Begrebet lukketryk dækker over den kraft som en maskine, der laver sprøjtestøb, skal bruge for at holde værktøjet samlet under processen. Sædvanligvis vil det absolut højeste tryk ske under indsprøjtningen. Indsprøjtningen finder sted, når den smeltede plast skal skydes ind i værktøjet.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.172