23948sdkhjf

Nye energivinduer – hvornår er det rigtigt at investere?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Energivinduer er det helt rigtige for dig der gerne vil passe på miljøet og din pengepung. Derudover forbedrer det indeklimaet i din bolig, og du undgår træk.

Er du træt af at sidde i sofaen og kunne mærke at det trækker ind ad vinduerne, eller synes du at varmeregningen er ekstra stor i de kolde måneder? Så kan du overveje at skrifte dine gamle og utætte vinduer ud med nogle nye og energirigtige fra Sparvinduer – se deres website.

Der er sket rigtig meget omkring lovgivning medhensyn til vinduer og døre de seneste år, og der er kommet højere krav til isoleringsevnen i glas og ramme. Statens Byggeforskningsinstitut vurderer, at de fleste af husene fra perioden 1950 – 1970 vil kunne reducere varmeregningen med 25-30% ved at udskifte vinduerne til nogle nye.

Er du i tvivl om dine vinduer og døre trænger til at blive skiftet ud?
Du kan selv undersøge om dine vinduer og døre trænger til en udskiftning, prøv disse 4 trin af, hvis du er i tvivl:

  1. Trækker det ind? Føl med hånden om det trækker ind, et godt fif er at mærke efter en dag det blæser lidt. Hvis du har svært ved at mærke det, kan du gøre din hånd våd, så bliver den mere følsom, eller du kan tænde et stearinlys, som du kan holde helt hen til vinduet, på den måde kan du se om flammen blafrer.
  2. Er vinduet og ruden helt tør? Hvis der er meget dug og kondens på ruden, kan det være et tegn på at vinduet ikke holder tæt, det er vigtigt at der ikke er vand fra kondens på den indvendige side af vinduet, da det kan skabe skimmelsvamp. Har du først skimmelsvamp i vinduet kan det sprede sig til mur – og træværk.
  3. Lukker vinduet helt tæt? Tjek om vinduet lukker ordentligt i, ved at sætte et stykke papir i klemme, luk vinduet og hvis du kan trække papiret ud, så lukker vinduet desværre ikke ordentligt.
  4. Er vinduet råddent? Har du trævinduer er det en god idé jævnligt at tjekke om fyrretræet er råddent, er du i tvivl kan du forsigtigt sætte en knivspids ind i vinduesrammen, går kniven let 3-5 mm. Ned i træet, ved et forsigtigt tryk, viser det at vinduet er fugtigt / råddent. Tjek også gerne efter synlige skaber og lugtgener.

Det er en god idé har være ekstra opmærksom på vinduer i badeværelser og på skyggesider af huset.

Er du efter disse 4 trin ikke længere i tvivl om, at dine vinduer og døre trænger til at blive udskiftet, finder du altid flotte og energirigtige vinduer og døre hos Sparvinduer.dk – her kan du selv designe dine elementer så de passer til dine ønsker og behov. Læs og denne artikel for mere inspiration. Prøv også energiberegneren på Sparvinduer.dk og se hvor mange penge du kan spare på varmeregningen ved at skifte.

Har du brug for rådgivning er Sparvinduer også klar til at hjælpe, kig også gerne forbi et af deres 5 showrooms fordelt i hele landet.

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.079