23948sdkhjf

Eaton presser EU til at gennemføre et totalforbud mod SF6 i

| Medlemsnyhed | Indrykket af Eaton

EU kan ikke opnå klimaneutralitet, hvis de fortsat vender det blinde øje til konsekvenserne af den skadelige drivhusgas SF6, advarer power management-virksomheden Eaton. Derfor kræver de nu et totalforbud mod industriel brug af SF6 i koblingsudstyr.

SF6-gas er den mest potente drivhusgas, der findes, og udledningen af den farlige gas stiger markant på verdensplan. Hver år udledes SF6 i mængder svarende til 196 millioner ton CO2, hvilket udgør hele 20 procent af de årlige drivhusgasudledninger fra EU’s energisektor.

Forsyningsbranchen er en af de helt store syndere, når det kommer til udledning af SF6. Derfor lægger Eaton nu massivt pres på EU og kræver, at forsyningsbranchen og lovgiverne træder i karakter: ”Tiden er inde til, at den potente gas afskaffes og erstattes af SF6-frie løsninger,” siger Henrik Wilhøft, der er Project Sales Engineer hos Eaton i Danmark.

Den grønne omstilling vil øge udledningen
Europa-Kommissionen vil senere på året revidere sin forordning for F-gas, der, som den ser ud nu, tillader el- og energibranchen som en af de eneste brancher at bruge SF6 i koblingsudstyr for mellemspænding. Dispensationen blev givet i 2014, da EU vurderede, at der ikke fandtes veludviklede alternative teknologier på markedet – en antagelse som viste sig at være forkert, både dengang og i dag, ifølge Eaton.  

Koblingsanlæg er det sidste smuthul for udledningen af SF6-gas i EU-lovgivningen, og får EU ikke snart lukket dette smuthul, kan vi godt indstille os på, at brugen af Sf6-gas kommer til at stige yderligere, fortæller Henrik Wilhøft. Ironisk nok skyldes dette blandt andet den grønne omstilling, som kræver, at flere nye anlæg tilkobles til elnettet.

“Som følge af decentralisering af elproduktionen vil SF6-koblingsudstyr, der installeres efter 2025, paradoksalt nok få brugen af SF6 til at stige med 42 procent i de reducerede udledninger i 2050. Sætter EU ikke ind og forbyder industriel brug af SF6, risikerer de at underminere sine egne klimamål,” siger Henrik Wilhøft, Project Sales Engineer hos Eaton.

SF6-frit koblingsudstyr kan gøre EU til klimafrontløbere
Der findes i dag rigtig mange gode SF6-frie løsninger på markedet. Løsninger, som både er omkostningseffektive, teknisk gennemførlige, energieffektive og pålidelige.

Vores grønne koblingsudstyr har både lave vedligeholdelsesomkostninger, er udviklet med de nyeste teknologier og lever hundrede procent op til målene i EU’s grønne aftale. Vi har i over 60 år leveret SF6-frie mellemspændingsanlæg, som alle fremstilles i Europa. Sætter vi for alvor skub i denne produktion, kan det få afgørende betydning for EU og gøre dem til klimafrontløbere inden for bæredygtige teknologier,” slutter Henrik Wilhøft, Project Sales Engineer hos Eaton.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Eaton

Generatorvej 8C
2860 Søborg
Danmark
Eaton

Send til en kollega

0.078