23948sdkhjf

Et naturligt produkt som beriger hele verden

| Medlemsnyhed | Indrykket af Forbo Flooring A/S

Forbo har mange årtiers ekspertise med sig i arbejdet med linoleum, og i dag har møbellinoleum for alvor fundet sin plads i markedet.

Da engelske Frederick Walton for mere end 150 år siden begyndte at udforske mulighederne for at anvende linoliens naturlige evne til at hærde ved kontakt med luftens ilt (oxydering), var det begyndelsen til noget ganske enestående.

Ud af opdagelsen skabte Walton nemlig linoleum, som siden fandt vej til steder Alcatraz-fængslet i San Francisco, det elegante Hvide Hus i Washington DC, og faktisk ligger der også linoleum på gulvene i Kreml i Moskva, den tyske Rigsdag og Buckingham Palace.

Selv om linoleum i mange år har været anvendt som slidstærk gulvbelægning, så kan materialet meget andet, hvilket Forbo beviser med sin møbelinoleum. Materialet bliver mere og mere efterspurgt og på Cirkular Furniture Days (3daysofdesign) 16. til 18. september på Designmuseum Danmark i København, vil Torben Mikkelsen fra Forbo præsentere linoleums unikke egenskaber.

Den finske arkitekt Alvar Aalto viste vejen ved at blande det lyse, finske birketræ med linoleum på de mange funktionelle møbler, han designede, og både design, funktionalitet og holdbarhed beviste, og beviser fortsat, sin styrke i for eksempel skoler og institutioner.

- Linoleum er et naturligt produkt bestående af linolie, harpiks, kalk og træmel, så på den måde er det et dokumenteret CO2-neutralt produkt. Forbo fremstiller gulvlinoleum i alt fra ensfarvede og helt op til et mix af 8 forskellige farver, men møbellinoleum er altid ensfarvet, fortæller Torben Mikkelsen fra Forbo.

Kvaliteterne ved materialet er mange, understreger han – blandt andet er det et blødt og varmt materiale, og derudover påvirker det også akustikken positivt i et rum.

- Den matte overflade giver en anden ro, og så er det et slidstærkt produkt. Vi har eksempler på møbellinoleumsoverflader i kantiner på sygehuse, som har mere end 50 år på bagen, fortæller Torben Mikkelsen.

Med sin sammensætning af naturlige råvarer står linoleum stærkt i en tid, hvor fokus på bæredygtighed er kommet for at blive, og det mærkes også hos Forbo.

- For eksempel bliver flere og flere køkkenfirmaer opmærksomme på, at linoleum har unikke egenskaber, som både gavner forbrugerne og vores planet.

Ifølge Torben Mikkelsen er tendensen den samme hos hoteller og offentlige indkøbere – design, kvalitet og funktionalitet skal have bæredygtighed i hånden – og det lever Forbos møbellinoleum op til.

- Som virksomhed forsøger vi på alle måder at tage ansvar for vores planet – for eksempel bruger Forbos fabrikker 100% grøn strøm, vores træmel er certificeret, og vores harpiks tappes skånsomt, så træerne lever videre. Vi har næsten 60 forskellige certificeringer, og vi arbejder vedvarende på at optimere alle processer, så vi producerer så bæredygtigt som muligt, siger Torben Mikkelsen.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Forbo Flooring A/S

Produktionsvej 14
2600 Glostrup
Danmark
Forbo Flooring A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.11