23948sdkhjf

Legionella-temadag på Teknologisk Institut d. 12. oktober

| Medlemsnyhed | Indrykket af Teknologisk Institut - Energi og Klima

Temadag om legionella og brugsvandsinstallationer – et højaktuelt emne

De seneste dage har legionella og legionærsyge fyldt mange nyhedsartikler, debatindlæg og radioprogrammer. Legionella er med andre ord - på ganske få uger - blevet et emne, de fleste danskere har hørt om. Problemer med legionella er dog ingen nyhed, men har desværre været velkendt i mange år.

Der har nemlig de seneste år været et øget antal legionellatilfælde i Danmark, og incidensen for legionærsyge i Danmark er blandt de højeste i Europa. Statens Serum Institut har desværre konstateret, at denne udvikling er fortsat og viste en yderligere stigning i 2020. 

Statens Serum Instituts undersøgelser peger også på, at hovedparten af disse tilfælde er opstået via vores brugsvand, og udfordringerne gælder både for almindelige boliger og for plejehjem og sygehuse.

For at få denne udvikling vendt er der det seneste stykke tid taget flere initiativer for at opnå mere sikre brugsvandsløsninger. Det gælder fx i forhold til kommuner og boligejere, ligesom kravene i Bygnings­reglementet er blevet skærpet.

Samtidig er der fokus på brugsvandets temperatur, da det har vist sig, at de temperaturer, som bruges i praksis, ofte er for lave i forhold til, hvad laboratorieundersøgelser viser, de skal være. Dvs. at der i installationernes drift ofte ikke er den nødvendige sikkerhed mod legionella.

Den 12. oktober i år afholder Teknologisk Institut en temadag, hvor vi zoomer ind på emnet ’legionella og brugsvandsinstallationer’ og byder velkommen til nogle af de førende danske eksperter på området. Eksperterne vil bidrage med den nyeste viden om blandt andet EU’s drikkevandsdirektiv og resultater fra aktuelle projekter og tiltag.

Temadagen er især relevant for kommuner og regioner, planlæggere og rådgivende ingeniører, driftsansvarlige for bygninger, installatører og andre udførende samt leverandører og fabrikanter af installationskomponenter og andet udstyr.

På temadagen vil der være en miniudstilling, hvor leverandører kan præsentere relevant udstyr og løsninger i relation til legionella og brugsvand.

Øget internationalt fokus på legionella, bl.a. via EU’s nye drikkevandsdirektiv

Også internationalt er der stort fokus på legionella, bl.a. via undersøgelser og anvisninger fra WHO (World Health Organization).

I december 2020 blev et nyt drikkevandsdirektiv vedtaget af EU. Direktivet er baseret på WHO’s arbejde og stiller bl.a.  krav om, at der skal foretages risikoanalyser relateret til opsporing og sikring af legionella. De næste år vil der derfor være stort fokus på implementering af drikkevandsdirektivet i de enkelte lande både mht. krav vedrørende legionella og de grænseværdier, der skal sikre, at vandkvaliteten overholdes der, hvor vandet aftappes.

Klik her for at læse mere og tilmelde dig.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Teknologisk Institut - Energi og Klima

Gregersensvej
2630 Taastrup
Danmark
Teknologisk Institut - Energi og Klima

Send til en kollega

0.097