23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Det er meganice – Archicad 25 Session Aarhus

På Archicad 25 Session Aarhus blev nyhederne i Archicad 25 gennemgået, og derudover var der oplæg fra Reiulf Ramstad Arkitekter, SLA og Land Software.

Torsdag d. 23. september var der Archicad 25 Session på Godsbanen i Aarhus. Arrangement var delt op i en formiddags-seance forbeholdt studerende, hvor deltagerne blev introduceret til de grundlæggende funktioner i Archicad og en eftermiddag for virksomheder med præsentationer fra blandt andet Reiulf Ramstad, SLA og Land Software.

Førstehåndsindtryk af Archicad
En af formiddagens deltagere var Aske Bugge, der læser til arkitekt på tredje semester på Arkitektskolen Aarhus. Aske fik et meget positivt førstehåndsindtryk af Archicad. ”Med Archicad er det nemt at lave linjetykkelser, opsætning og mål, hvilket alt sammen er noget, vi virkelig gerne vil dykke ned i på studiet. Vi bliver i dag undervist i Rhino, men der kan vi ikke på samme måde sætte det hele sammen, som man kan i Archicad. Det er også godt, at man kan arbejde med templates, og så er jeg sikker på, at det er nemt at printe fra programmet. Det er meganice,” fortæller Aske Bugge.

Iterationer skal håndteres i modellen
Nikolaj Marstrand Knudsen fra Reiulf Ramstad Arkitekter lavede live præsentation af en række af deres projekter i Archicad. "I et projekt har man rigtig mange informationer der skal håndteres, og alle disse informationer skal kunne håndteres i modellen. Det er ikke en lineær proces, så faseopdelingen er god, og et mål man stræber efter, men det er sjældent i overensstemmelse med virkeligheden," indledte Nikolaj Marstrand Knudsen, hvorefter han umærkeligt og med overlegen elegance demonstrerede, hvordan et projektforløb finder sted hos Reiulf Ramstad.

 SLA og BIM i landskabet
Julie Skov og Idunn Hylland fra tegnestuen SLA forklarede, at det var ønsket om at opfylde de øgede krav til IKT og BIM-aflevering, få et bedre sammenarbejde på tværs af forskellige faggrupper og samle alle projektinformationer ét sted, der i 2018 fik SLA til at arbejde i Archicad. I dag arbejder hele tegnestuen i Aarhus 100% i Archicad på deres landskabsprojekter.

De fortalte blandt andet, hvordan SLA anvender ”Graphic Overrides” og lagkombinationer på Nordals Ferieresort, der et af de største projekter i tegnestuens historie. Både for at få overblik over det store projekt, men også for at optimere deres interne workflow. ”Archicad gør det muligt at samle alle informationer i én fil, så vi undgår at skulle arbejde i flere forskellige programmer. Det minimerer også risikoen for fejl, og samtidig drukner vi ikke i arbejde på projekter af denne størrelse,” fortalte Julie Skov og uddybede, at de også anvender ”Hotlinked Modules” for at spare tid.

Efterfølgende præsenterede Thomas Graabæk og Thomas Nymann nyhederne i Archicad 25, som du kan læse om her >>

 LÆS OGSÅ: Gratis Tips & Tricks Webinar om nyheder i Archicad 25

Volumetrics i LAND4 v2
Afslutningsvis præsenterede Søren Ross fra Land Software version 2 af LAND4. Det er et add-on til Archicad for landskabsarkitekter med fokus på alle deres processer fra første skitse til de færdige projekttegninger.

 LÆS OGSÅ: Nyhederne i LAND4 v2

En stor tak til alle, der trodsede gråvejret og mødte op på Godsbanen i Aarhus til en dag med fokus på nyhederne i Archicad 25, projektpræsentationer og festligt selskab…  

Dette er en forkortet udgave af ”Det er meganice”. Du kan læse hele artiklen her >>

GRAPHISOFT Center Danmark
Rentemestervej 62
2400 København NV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK40824057
P nummer: 1025084957

Kontaktperson

Thomas Graabæk
Arkitekt - Indehaver
+45 26285306 tg@formfaktor.dk

Send til en kollega

0.062