23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bobslæden Danmark vil til vinter-OL

Skou Gruppen er hovedsponsor for ”Bobslæden Danmark”, der om få dage rejser til USA og Canada for at deltage i kvalifikationen til OL i Beijing næste år.

Danmark har aldrig haft et bobslædehold med til de olympiske vinterlege, men det skal der laves om på nu.

Tre elitesportsudøvere med udgangspunkt i Bagsværd satte sig i 2020 for at skrive dansk sportshistorie ved at kvalificere ”Bobslæden Danmark” til OL i Beijing i 2022. Holdet har siden da brugt mange timer på træningsbanen og rejser om få dage til USA og Canada for at deltage i kvalifikationen.

”Skal vi med til OL i Beijing, så skal vi kvalificere os via North America Cup. Det er en række løb fra oktober til januar, hvor vi skal skrabe så mange point sammen som muligt,” siger Simon Darville, der er en af initiativtagerne til det danske bobslædehold.

Bobslæde er en sport, hvor man kører ned gennem en iskanal med helt op til 130 km/t i jagten på den hurtigste tid. De fleste kender nok sporten fra TV, men der er ingen tradition for bobslæde som breddesport i Danmark, kun eliteniveau. Det skyldes i høj grad de økonomiske aspekter af sporten.

Skou Gruppen er hovedsponsor for Bobslæden Danmark

Bobslæde er nemlig ikke en billig sportsgren. Det danske hold skal selv købe slæde og andet materiel samt træningsudstyr. Og så er der mange udgifter forbundet med rejser og kvalifikation. Bobslæden Danmark har heldigvis fået en økonomisk håndsrækning af entreprenørvirksomheden Skou Gruppen, der er holdets hovedsponsor.

”Uden økonomisk hjælp fra Skou Gruppen havde vi ikke haft mulighed for at tage afsted på den her tur, og dermed ville vi misse kvalifikationen til OL,” siger Simon Darville.

En væsentlig grund til, at Skou Gruppen er hovedsponsor for Bobslæden Danmark, er, at direktør Martin Skou Heidemann selv bor i Bagsværd, hvorfra holdet udspringer. Han siger om projektet:

”Man kan kun have respekt for de her seje gutter fra mit lokalområde. De har meget høje ambitioner, og de arbejder benhårdt på at indfri dem. De er et godt eksempel på, at hvor der er vilje, er der vej. Det ville da være fantastisk, hvis de kommer med til OL i 2022 og skriver dansk sportshistorie.”

Vejen til Beijing i 2022

I begyndelsen af 2020 havde ingen af de tre atleter siddet i en bobslæde før. Siden da har de trænet sammen hver dag for at få erfaring med slæden. Man skal mestre teknikken, men atleternes fysik er det vigtigste aspekt, hvis man vil skabe et godt hold, forklarer bobslædens pilot, Jannick Bagge.

”Der skal være styrke, fart og eksplosionskraft til stede. Det er helt afgørende for at komme hurtigt ud af startblokken. Jeg er 3-springer, Marius er sprinter, og Simon kommer fra vægtløftning. Så vi har alle den nødvendige power i benene, man skal have for at blive en god bobslædekører.”

Nationerne til OL-kvalifikationen bliver inddelt i tre grupper. De bedste lande har mulighed for at få tre slæder med, de næstbedste kæmper om to slæder og i den tredje kvalifikationsgruppe, hvor Bobslæden Danmark er placeret, kæmper nationerne om at blive repræsenteret med én bobslæde.

Bobslæden Danmark består af:

Jannick Bagge: 3-springer, tidligere dansk mester

Simon Darville: Vægtløfter, tidligere firedobbelt nordisk mester

Marius-Glenner Frandsen: Sprinter

Skou Gruppen A/S
Kærvej 34
2970 Hørsholm
Hørsholm Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26654653
P nummer: 1002020845

Kontaktperson

Martin Skou Heidemann
Adm. direktør, Partner
+45 28358015 ms@skougruppen.dk

Send til en kollega

0.062