23948sdkhjf

Scandic Regina spare 78.000 kr. årligt med Haltons løsninger

| Medlemsnyhed | Indrykket af Halton A/S

Scandic Hotels har stort fokus på bæredygtighed og energibesparelser, hvilket selvfølgelig også gør sig gældende i området med højest energiforbrug; køkkenet.

Et køkken er et omdrejningspunkt i ethvert hotel, hvorfor en driftssikker løsning er en nødvendighed.  Derfor er Haltons emhætter med MARVEL VAV system det oplagte valg. Emhætterne i Scandic Hotel Regina i Herning blev installeret af Gunnar Kristensen VVS A/S, og blev installeret i forbindelse med en større renovering af hotellet. Emhætterne er udstyret med UV lys og Halton MARVEL VAV system og der er i alt 4 emhættesektioner i varmt køkken samt 1 emhætte i opvask.

Samlet nominel udsugningsluftmængde for emhætterne i det varme køkken er 10.300 m³/h. Udsugningsluftmængden reguleres individuelt på de 5 emhættesektioner, mens indblæsningen styres som én zone (MARVEL systemets overordnede controller sørger for luftmængdebalancen i den enkelte zone).

Udsugningsluftmængderne er målt over en periode på en uge i februar måned. Figur viser den samlede driftsmæssige luftsmængde for alle emhætterne i køkken og opvask. Ventilationen er tidsstyret og kører i tidsrummet 05.00 til 23.30 og luftmængder styres af Halton MARVEL systemet.

Udover den samlede driftsmæssige luftmængde er der på figuren angivet den maksimale nominelle luftmængde for emhætterne. Den driftsmæssige luftmængde når tilnærmelsesvist helt op på den maksimale luftmængde, så alle emhætter har været i brug på flere tidspunkter.

Den gennemsnitlige luftmængde i driftstiden er fundet til ca. 5.700 m³/h, svarende til kun 56% af den samlede luftmængde eller svarende til en luftmængdebesparelse på hele 44% for MARVEL systemet.

Den årlige besparelse er estimeret til ca. 78.000 dkk for ventilatordrift og luftbehandling.

Termisk indeklima

Rumtemperaturen ses af nedenstående figur. Der er registreret et meget jævnt og meget acceptabelt/komfortabelt temperaturniveau, som i brugstiden kun varierer mellem 21 og 23°C. Det ses tydeligt at temperaturen stiger når ventilationen er slukket i tidsrummet 05.00 – 23.30.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Halton A/S

Husby Alle 17, 1. tv.
2630 Taastrup
Danmark
Halton A/S

Billeder & videoer

Scandic ReginaTemperatur i køkkenet

Send til en kollega

0.094