23948sdkhjf

Notor 65 Dynamic - With the light qualities of nature

| Medlemsnyhed | Indrykket af Fagerhult A/S

Lys påvirker vores generelle velbefindende på forskellige måder, både visuelt, biologisk og følelsesmæssigt

Vi bruger den viden vi har opnået gennem forskning i Double Dynamic Lightning om lys , til at producerer belysning til indendørs miljøer, der har dynamikken fra udendørs miljøer.

Vi præsenterer Notor 65 Dynamic en innovativ nyhed  til Notor-serien.  Notor 65 Dynamic er designet til at forbedre indendørsmiljøer og øge det psykiske velbefindende hos dem, der opholder sig i miljøet. 

Ved at kombinere et diffust direkte/indirekte lys med et retningsbestemt lys fra et spotlight monteret i siden skabes en dynamisk og naturlignende belysning. Det giver mulighed for at skabe mere komfortable miljøer og øge trivslen på arbejdspladsen.

Hvordan bruger man DDL i lyssætningen?

Udfordringen ved vores arbejde er at skabe et miljø i lys til mennesker, som efterligner dagslys. Er det overhovedet muligt? Med DDL er der nu en måde at gribe dette spørgsmål an på.

Dagslyset er vores største inspirationskilde. Med den dynamiske lyssætning med DDL forsøger vi at fange det, der er naturligt skabes ved dagslys – både et diffust koldt lys og et retningsbestemt varmt lys. Kombinationen af de to skaber en dynamisk og naturlignende belysning og bidrager med mere udtalte skygger, kontraster og farver. Det skaber også et personligt rum af lys, i egen zone, med varmt lys af høj kvalitet. Desuden bliver detaljer og teksturer mere synlige.

Skygger

Skygger er fravær af lys. Ved skygger dannes der kontraster, så det er lettere for øjet at opfatte den tredimensionelle verden. I naturen er der ofte tydeligere skyggedannelse og mere omskifteligt lys end indendørs. Det gør det lettere at orientere sig og se dybde- og niveauforskelle i omgivelserne.

Tekstur

Med det velkomponerede DDL-koncept, hvor diffust og retningsbestemt lys samt varme og kolde farvetemperaturer kombineres, kan teksturer og flader i rummet bedre ses. Den holistiske lyssætning fremhæver detaljer, blink og strukturer på en mere varieret måde – hvilket gør oplevelsen af det kunstige lys mere virkelighedstro.

Farve

At kombinere to eller flere lyskilder med forskellige farvetemperaturer og høj farvegengivelse har den effekt, at farverne i det belyste område bliver tydeligere og dybere. Dette gør det lettere at skelne mellem farvenuancer og gråskalaer og giver en bedre oplevelse af genstanden i det belyste område. 

Velbefindende og bæredygtighed

Notor 65 Dynamic er en del af en holistisk og bæredygtig tilgang til belysning med vægt på balance og sundhed. Med vores løsninger ønsker vi at være med til at skabe de bedste forudsætninger for et sundt indeklima. For os handler bæredygtighed og sundhed om langsigtethed og proaktive indsatser.

 

Læs mere om Notor 65 Dynamic og DDL her: Notor 65 Dynamic – With the light qualities of nature - Fagerhult (Danmark)


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Fagerhult A/S

Herstedvang 14
2620 Albertslund
Danmark
Fagerhult A/S

Send til en kollega

0.109