23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Vores nye struktør vil være kloakmester

22-årige Rune Sofus Christensen er netop færdigudlært som anlægsstruktør hos Entreprenørfirmaet Nordkysten.

Rune Sofus Christensen valgte uddannelsen, fordi man bruger sine hænder og er aktiv, og så er to dage sjældent ens. Den unge struktør ønsker nu at videreuddanne sig til kloakmester, imens han samtidig arbejder hos Nordkysten.

Rune har været i lære som anlægsstruktør hos os, og vi er glade for, at han forsætter hos os som fastansat. Rune fortæller, hvorfor uddannelsen som struktør var det helt rigtige valg for ham:

”Jeg godt kan lide at bruge mine hænder og være aktiv. Men samtidig skal man også kunne bruge sit hoved som struktør, for man skal tænke sig om i mange situationer. Desuden er det et afvekslende job, hvor to dage sjældent er ens. Min far har været hos Nordkysten i snart 15 år. Det var gennem ham, interessen opstod. Det ville da være sjovt, hvis vi en dag skal arbejde på det samme projekt.”

Gennem sin uddannelse har Rune fået meget erfaring inden for entreprenørbranchen. Han kan nu grave med maskiner, lægge rør, afspærre områder korrekt, arbejde på trafikeret vej, og han har fået indsigt i Nordkystens mange projekter. I øjeblikket bruger Rune det meste af sin tid på at reparere kloaker og regnvandsledninger for HOFOR i København.

Form din egen karriere hos Nordkysten

Rune er 22 år. Han bor i Frederiksværk og nyder at være færdiguddannet. Han lægger dog ikke skjul på, at han vil tilbage på skolebænken inden længe. Han drømmer nemlig om at videreuddanne sig til kloakmester. Nordkysten prioriterer efteruddannelse højt, så Rune får hjælp til at nå sin mål, fortæller HR-chef Heidi Hamann:

”Vi skaber rammer for medarbejderne, så de kan udvikle sig fagligt og personligt. Nogen vil styrke enkelte kompetencer. Nogen vil videreuddanne sig i større omfang. Vi sammensætter forløbet for efteruddannelse, så det passer til medarbejderens behov og ønsker.”

Runes ambitionerne stopper dog ikke ved kloakmester. Hans drøm er engang i fremtiden at blive projektleder hos Nordkysten. Så måske det en dag er ham, der koordinerer arbejdsdagen for de andre medarbejdere og har dialogen med bygherrer som HOFOR om tidsplaner, budgetter og kvalitetskontrol.

Rune vandt venskabspris

Rune fremhæver, at han gennem sin uddannelse har lært at tale med alle slags mennesker. Det er vigtigt for ham, for han vil gerne skabe gode relationer til sine kollegaer og medstuderende. Og noget tyder på, at han har talent for netop det. Inden han stoppede på sin skole, NEXT København, fik han nemlig en ”venskabspris” af sin faglærer, Sebastian Marker.

”Der er mennesker på alle arbejdspladser, som gør en ekstra indsats for at være noget for andre. Sådan et menneske er Rune. Han er hjælpsom, loyal og respektfuld over for sine omgivelser. En god kollega med andre ord. Det er ikke altid, at personer som Rune får den ros, de fortjener. Med prisen giver vi et skulderklap til Rune, som i vores øjne er et forbillede,” siger Sebastian Marker.

Rune var overrasket over at modtage venskabsprisen af sin lærer, men samtidig rigtig glad for anerkendelsen. Han siger om arbejdsmiljøet hos Nordkysten:

”Der er en god ånd her. Projektlederne har fokus på at skabe et sundt arbejdsklima, hvor man behandler hinanden ordentligt og har en respektfuld omgangstone. Da jeg startede, blev der taget godt imod mig. Jeg følte hurtigt, at jeg var en del af fællesskabet. Derfor er jeg selv meget opmærksom, når en ny kollega begynder. Så gør jeg mit til, at de føler sig velkommen hos Nordkysten.”

Entreprenørfirmaet Nordkysten A/S
Pårupvej 183
3250 Gilleleje
Gribskov Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26862930
P nummer: 1002719801

Send til en kollega

0.046