23948sdkhjf

Find tid til at udvikle din virksomhed

| Medlemsnyhed | Indrykket af GTS-foreningen

GTS-specialisten var ikke bange for at kravle i arbejdstøjet, fortæller Lene Andreasen, COO i virksomheden Procudan, der er beliggende i Kolding. Derfor førte et samarbejde til konkrete og brugbare robotløsninger.

Procudan er eksperter i ingredienser og emballage til fødevarer. I 2020 gjorde Business Kolding virksomheden opmærksom på mulighederne for at få økonomisk støtte til et innovationsprojekt via ”GenstartNU”.

Det passede godt med, at Procudan stod med nogle udfordringer ift. nogle manuelle processer og derfor gerne ville se på muligheder for at automatisere disse. Formålet var procesoptimering og at forbedre arbejdsmiljøet. Procudan kom i kontakt med en specialist fra Teknologisk Institut.

”Specialisten fra Teknologisk Institut var med ude i produktionshallen for at vurdere processerne hele vejen rundt for på den måde at afdække udfordringer og se på mulige automatiseringsløsninger. Herefter gik han hjem og beskrev processerne og de observationer, han havde ift. vores udfordringer. Her ramte han helt plet”, fortæller Lene Andreasen, COO i Procudan.

Opgaven for GTS-specialisten var bl.a. at komme med gode svar på, hvordan en robot kunne bruges til at løfte, pakke i papkasser og sætte papkasser på paller. Det er ikke helt enkelt, da der er tale om et udfordrende miljø at arbejde i for en robot. De plader, der skal løftes, er meget glatte og vejer 5 kg. Derfor er det svært for en robot at gribe om pladerne. Heldigvis ikke umuligt for Procudan blev præsenteret for en række løsningsmuligheder.

”Vi fik mange gode input til automatisering af processerne, hvor nogle af dem allerede er igangsat”, fortæller Lene Andreasen.

Det kan godt betale sig

Lene Andreasen fortæller, at det har været en stor fordel at være med i ”GenstartNU”. Projektet gjorde Procudan opmærksom på Robotcentrets tilgang til automatisering, hvor ”det er robotløsningen, der skal skræddersys efter vores behov og ikke os, der skal tilpasses en standardløsning”.

”Jeg ved godt, det kan være svært at finde tiden. Samtidig er nogle måske bange for at gå ind i det, fordi de tror, det altid handler om meget avancerede teknologiske løsninger. Men det behøver det ikke at gøre. Det kræver selvfølgelig noget tid at arbejde med innovation – ikke mindst når der skal følges op, og løsninger skal implementeres. Men i sidste ende kan det godt betale sig at udvikle sin virksomhed. Så mit råd til andre er at tage imod relevante tilbud og dermed få adgang til ny viden og teknologi”.

Læs hele artiklen her

Foto: Teknologisk Institut

Medlemsnyhed

Indrykket af
GTS-foreningen

Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Danmark
GTS-foreningen

Send til en kollega

0.094