23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Made in Aarhus: Upcyclede materialer får nyt liv

Boligprojektet Made in Aarhus bliver efter planen DGNB Guld-certificeret og har en unik arkitektur med upcyclede materialer fra lokalområdet.

De første beboere er i gang med at flytte ind i 215 nye, bæredygtige boliger i Lisbjerg nord for Aarhus, hvor tolv boligklynger i op til 3 etager skyder op i det kuperede terræn. Det 19.000 kvadratmeter store byggeri med navnet Made in Aarhus gør sig særligt bemærket ved, at der er blevet implementeret genanvendte og upcyclede materialer fra lokalområdet.

- Made in Aarhus er et boligprojekt, som tager udgangspunkt i Aarhus Kommunes store udviklingsplan for Lisbjerg, hvor visionen er at skabe en mangfoldig bydel med varierende bebyggelse. Samtidig er tanken bag projektet at skabe en bydel med bæredygtige løsninger og cirkulært byggeri i centrum, og som navnet indikerer har vi med bydelen haft en ambition om at bruge genbrugsmaterialer fra Aarhus og omegn så vidt muligt, fortæller Jørn Kiesslinger, som er arkitekt og DGNB-auditor hos Lendager Arkitekter.

Genbrugsmaterialer er særligt benyttet til byggeriets facader, hvor man har beklædt tolv af bygningerne med røde vingetegl, som oprindeligt stammer fra Granhøjen Andelsboligforening i Skanderborg – og som altså nu er blevet genbrugt og fået nyt liv i Lisbjerg.

Vindspærrer sikrer mod vind og vejr
Under opførelsen af bygningernes træskelet med præfabrikerede væg-, dæk- og tagelementer, har det været væsentligt, at de præfabrikerede konstruktioner i byggeriet kunne stå uden facadebeklædning i en længere periode. Derfor er konstruktionerne blevet beklædt med omkring 15.000 kvadratmeter Cembrit Windstopper Extreme-vindspærreplader, der ofte anvendes i byggeprojekter med en grøn dagsorden.

- Det kan tage lang tid at finde frem til de rette løsninger, og derfor havde vi brug for en sikkerhed i, at trækonstruktionen var beskyttet mod vind og vejr, mens vi fandt frem til dem. Derfor valgte vi vindspærrepladerne fra Cembrit, som har en lang åbningstid i forhold til, hvornår de skal inddækkes. Samtidig var der også behov for et godt materiale bag facaderne – særligt under eksempelvis genbrugsmaterialer, som ikke har den samme tæthed som andre facadebeklædninger, fortæller Kåre Skriver fra JCN Bolig, som er totalentreprenør på projektet.

Genbrug og innovative løsninger giver DGNB-guld
Hos Cembrit glæder man sig over at levere materialer til projektet, som man anser for at være et foregangsprojekt inden for moderne, bæredygtigt byggeri – og som desuden forventes at modtage en DGNB-certificering i guld:

- Made in Aarhus er et projekt, der har en særdeles spændende og innovativ tilgang til bæredygtigt byggeri. Ambitionerne om at reducere ressourceforbruget, fremme cirkulært byggeri og at bygge efter DGNB Guld-standarden stiller med god grund store krav til materialevalget – lige fra produktionen til levetid og påvirkning af indeklima. Og derfor er vi selvsagt glade for at være en del af et projekt, hvor vores produkt har været med til at gøre en forskel, slutter Salgschef for projektsalg hos Cembrit, Brian Bjellum.

Fakta om Made in Aarhus:
Areal for hele bebyggelse: 19.000 kvadratmeter.
Antal boliger: 215 boliger i 25 bygninger fordelt på 12 klynger.
Bygherre: NREP A/S
Totalentreprenør: JCN Bolig A/S
Arkitekt: Lendager Arkitekter ApS
Rådgivende ingeniør: Moe A/S
Opførelse: 2016 - 2022
Leverandør af vindspærreplader: Cembrit A/S
Leverance: Ca. 15.000 kvadratmeter Cembrit Windstopper Extreme
Læs mere om boligerne på www.lisbjerg.nu

Swisspearl Danmark A/S
Gasværksvej 24, 1. sal
9000 Aalborg
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK58711713
P nummer: 1002086335

Kontaktperson

Anette Brunsgaard Tymm
Marketingchef
+45 99372222 anette.tymm@swisspearl.net

Send til en kollega

0.047