23948sdkhjf

Hvad er egentlig punktrenovering?

| Medlemsnyhed | Indrykket af C-TV Technology A/S

Her finder du ud af, hvordan punktrenovering udføres.

Hvornår bruges punktrenovering?

Punktrenovering benyttes ved mindre skader på en kloakledning, hvor det er nok at udføre reparation på netop det sted, hvor skaden befinder sig. Punktrenoveringen er en nem, hurtig og økonomisk måde at fikse skader, for den foregår uden opgravning. Derudover er punktrenoveringer bedst egnede til reparation af ledningsstræk mindre end 15 meter. Eksempelvis er det muligt at fikse en skade under gulvet uden at bryde gulvet op, fordi foringen foregår fra den nærmeste brønd. 

Hvornår er punktrenovering den bedste metode?

Punktrenovering kan være den mest egnede løsning ved rørbrud på regn- og spildevandsledninger, drænrør eller faldstammer; ved indtrængning af rotter, rødder eller vand i rørene, og ved afblænding af stikledninger. Derudover kan punktrenovering være en god løsning på dårlige rørsamlinger, forskudte samlinger, utætte ventilationskanaler og vandledninger, såvel som rørtæringer. 

Hvordan udfører man punktrenovering? Trin-for-trin:

Først og fremmest skal der udføres en udførlig tv-inspektion for at lokalisere kloakskaden og for at samle informationer om skadeomfanget. 

Nu skal spuleres røret, så det er rent. 

Bagefter præpareres packeren. Dem kan købes i mange forskellige størrelser. Packeren forberedes ved at lægge strækfilm i den længde, der passer til den. Derefter rulles packeren på strækfilmen. Det anbefales at bruge gaffatape er noget lignede til at fastgøre strækfilmen på begge ender af packeren. For at sikre at kemien hæfter ikke på strækfilmen og at man kan få packeren ud af røret igen, anbefales at bruge en eller anden slags glidemiddel, som hudsalve. Det er også en god idé at altid bruge en sikkerhedsline, for at sørge for at packeren kan trækkes ud af røret. 

Nu begynder arbejdet med reparationssættet og fra nu af skal der bruges værnemidler. Først udbredes afdekningsplast, for at beskytte underlaget. Derefter skal glasfiber imprægneres. Glasfiberen bredes ud på afdækningsplast, og så blandes kemi A og kemi B, og de skal røres i to minutter. Fra øjeblikket de to røres sammen har man tyve minutter ved tyve grader. Kemis hærdetid varierer afhængig af om det er sommer- eller vinterkemi. 

Til imprægneringen må bruges handsker, briller og dragt. Med store bevægelser hældes kemien over glasfiberen og så tager man spatelen for at sprede kemien over hele glasfiberen. Den fine side af glasfiberen skal også imprægneres, men der bruges ikke så meget kemi som på den anden side. Overskuddet fjernes og de to fine sider lægges på hinanden. Glasfiberen dækkes af med afdækningsplast, og så rulles den ud. Derefter fjernes afdækningsplast igen. Packeren placeres på glasfiberen, så den er midt på packeren. Glasfiberen rulles tæt omkring packeren, derefter sætter man tape på glasfiberen, for at sikre at den bliver på plads. Så bruges luftskubbestangen og den sættes på packeren. 

Packeren kan sættes ind i røret efter at den blev sikret med sikkerhedslineren. Så kan gives packeren lidt luft for at spænde glasfiberen, og så kan packeren roligt skubbe ind i røret. Nå den er på plads kan den puste op. Så venter man måske en time - afhængig af kemien man har brugt - og så kan man packeren tømmes af luft og trække ud af røret. Så er røret repareret. 

Hvis du gerne vil vide mere om punktrenovering og udstyret, kan du gerne skrive til md@c-tv.dk eller ringe til os på +45 2060 3018.

Om C-TV Technology

C-TV Technology er en nordisk forhandler og importør af kloakudstyr til det skandinaviske markedet. Mens kontoret ligger i Aalborg, leverer C-TV Technology i hele Danmark. Vores store udvalg af produkter kan inddeles i fem hovedkategorier: TV-inspektion, Højtryksspuler&Sug, Spor&Søg, No Dig, og Andet Udstyr


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
C-TV Technology A/S

Porsvej 9
9000 Aalborg
Danmark
C-TV Technology A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.112