23948sdkhjf

Er højeffektiv isolering svaret på de stigende energipriser?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Kingspan Insulation ApS

Priserne på el og naturgas er steget voldsomt i 2021. Stigningerne rammer langt de fleste på pengepungen, og med udsigt til endnu dyrere energi i fremtiden, kan højeffektiv isolering af bygninger være det bæredygtige svar.


Hvorfor stiger priserne?

Flere faktorer har fået energipriserne i Europa til at stige dramatisk. Nordvesteuropa har for eksempel oplevet mindre vind end normalt i løbet af sommeren, og derfor har blandt andet danske vindmøller haft en lavere produktion af strøm.

Samtidig har det regnet mindre end normalt i Norge og Sverige, og det har tvunget de store, nordiske vandkraftværker ned i omdrejninger. De mangler ganske enkelt vand i deres magasiner til at kunne levere lige så meget billig vandkraft, som de plejer. Derfor har det danske elnet været mere afhængigt af dyrere strøm fra kraftværker drevet af fossile brændsler.

Og så har genåbninger i eksempelvis Kina og USA betydet, at efterspørgslen på gas er steget markant. Og da gaslagrene verden over samtidig er lave, har det drevet gasprisen op.

For den almindelige forbruger betyder det én ting: Hvis du ikke ønsker at lukke for varmen, kan du kun holde omkostningerne nede ved at forbedre bygningens isolering og dermed energioptimere dit hjem.

Besparelser på 80% er mulige med Kingspan

"Der findes en lang række forskellige typer bygninger og materialer i det danske byggeri. Derfor er det svært at sætte præcise tal på den besparelse i varmeudgiften, der kan opnås ved at efterisolere med højeffektive materialer som for eksempel Kooltherm", forklarer Daníel Björnsson, der er teknisk konsulent hos Kingspan Insulation Danmark.

Efterisolering kan med sikkerhed betale sig, når besparelsen i varmeforbrug på sigt dækker udgifterne til isolering. Dvs. efterisolering skal være rentabel. Rentabilitet afhænger blandt andet af, hvor, hvor meget og hvordan, der efterisoleres – og af isoleringsniveauet før. Jo ældre bygningen er, desto mere er den nye isolering med til at spare. Og med vores isoleringsmaterialer kan besparelsen nå op til 80%.

Her er det også vigtigt at huske, at isolering af høj kvalitet giver en langtidsholdbar effekt, hvor boligejeren vinder på varmeregningen alle de efterfølgende år. Den procentvise besparelse kan endda stige over årene, efterhånden som elektricitet og naturgas bliver endnu dyrere.

Samme isoleringstykkelse - dobbelt så energieffektiv

Det højeffektive isoleringsmateriale Kooltherm har en så lav lambdaværdi, at det er ca. dobbelt så effektivt som konventionel isolering – også sammenlignet med mange af de moderne isoleringsmaterialer på markedet.

”Grundlæggende betyder det, at hvis man eksempelvis skal isolere en væg med 30 cm traditionel isolering kan man begrænse den til kun 15 cm Kooltherm. Udskiftes den gamle isolering med 30 cm Kooltherm, bliver væggen op til dobbelt så energieffektiv med samme tykkelse isolering,” fortæller Daníel Björnsson.

En ting er sikker: Vi kan ikke undgå stigende energipriser, og når de først er blevet hævet, kommer de ikke så let ned igen. Til gengæld kan en højeffektiv isolering af bygningen sikre besparelser for alle de kommende år – og give en tryghed i, at den dyrekøbte varme i vores boliger ikke siver ud på grund af dårlig isolering.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Kingspan Insulation ApS

Langebjergvænget 18C
4000 Roskilde
Danmark
Kingspan Insulation ApS

Send til en kollega

0.127