23948sdkhjf
Del siden
Annonce

MILEWIDE leverer master til banebrydende belysningsprojekt

MILEWIDE har i samarbejde med Lighting Metropolis, Roskilde Kommune, Ørsted, ÅF Lighting og Aalborg Universitet medvirket til realisering af innovativ belysning i Roskilde

Belysningen er etableret på Musiconstien, der er en ny gang- og cykelsti, som forbinder Roskilde Station med Musicon. På stien har MILEWIDE bl.a. leveret specialkonstruerede ALU Designmaster til den nyetablerede interaktive pumptrack/cykelbane.
 
Banebrydende dansk belysningsprojekt
 MILEWIDE ALU Designmaster giver med belysningen en helt særlig oplevelse, der er med til at gøre det attraktivt for borgerne at anvende ruten til og fra Roskilde Station. Parallelt med gang- og cykelstien er der udført en pumptrack med en helt unik interaktiv belysning, som ved mørke giver nogle utrolig flotte og effektfulde lysbaner, der mimer cyklistens kørsel. Det er banebrydende og umiddelbart den eneste af sin art.
 
Belysningsrådgiver Frederik Waneck Borello fra ÅF Lighting har været konsulent på opgaven og samarbejdet med Lysdesigner Simon Panduro, som har udført projektet som afgangsprojekt på kandidatuddannelsen på Lysdesigneruddannelsen på Aalborg Universitet.
 
Frederik Waneck Borello udtaler: ”Det har været spændende at være med til at udvikle et anderledes belysningsanlæg, hvor brugerne i den grad kan interagere med belysningen. Med baggrund i et målrettet udviklingsarbejde har vi haft held med at integrere udstyr i masterne. Masterne er konstrueret ud fra meget specifikke krav fra det innovative belysningsprojekt, hvilket har været afgørende for anlæggets funktion og ikke mindst æstetik. MILEWIDE har været en god samarbejdspartner på hele projektet, og det har resulteret i et rigtigt flot slutresultat.”
 
Ørsted meget tilfredse med MILEWIDE
 MILEWIDE masterne er placeret langs med stien og er pulverlakerede røde med antisticker og antigraffiti overflade. Det giver et anderledes og nyt udtryk på stien.

Senior projektkonsulent ved Ørsted, Tine Byskov Søndergaard fortæller: ”Vi valgte ALU Design Master fra MILEWIDE fordi, vi havde hørt, at de var gode til at lave individuelle løsninger og tilpasninger til deres master. Vi havde brug for en løsning, der kunne håndtere de sensorer, der skulle monteres. Det har MILEWIDE håndteret rigtig fint. Samtidig er der blevet lavet en flot og ikke synlig montage af armaturerne i de indbyggede spor i masterne. Vi er meget tilfredse med resultatet.”
 
Bagom Musiconstien
 Musiconstien blev åbnet i juni 2018 og indgår i en helhedsplan for området, som skal sikre, at Roskilde Rådhuspark fremover opleves som en sammenhængende helhed, hvor stien indpasses på en harmonisk måde. Samtidig skal stien understøtte lysten til at bevæge sig med deraf følgende positiv indvirkning på beboernes sundhed. Belysningen er på 3 nedslagspunkter på Musiconstien etableret som et forsknings- og udviklingsprojekt i det 3-årige Lighting Metropolis projekt på tværs af Øresund, med støtte fra EU og Interreg.
 

 
Fotos: Frederik Waneck Borello, ÅF Lighting

DAV NORDIC A/S
Tietgensvej 12
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34991014
P nummer: 1003044557

Send til en kollega

0.078