23948sdkhjf

Den kreative facade - muligheder med Steni Colour facadeplader

| Medlemsnyhed | Indrykket af steni danmark a.s.

Ved Stensnæsskolen i Nordjylland er den nye SFO netop blevet taget i brug. Her har man valgt at bruge to forskellige nuancer af hvid i en henholdsvis mat og halvmat samt en lys grå i halvmat, hvilket giver et særligt spil i bygningens facade.

Arkitekt Hanne Lind Bonderup fra tegnestuen LBB3 har været involveret i udformningen af den nye SFO på Stensnæsskolen samt en ny samlingssal og musiklokaler til Aalbæk Skole. Fælles for de to projekter har været, at man har prioriteret design højt, så børnene får inspirerende omgivelser i hverdagen.

Den levende facade
– På SFO'en valgte vi oprindeligt to forskellige nuancer af en stærk grøn farve, som dog i sidste øjeblik blev ændret til de to hvide nuancer, hvilket senere har givet bygningen tilnavnet ”Den hvide diamant”, udtaler Hanne Lind Bonderup. Facaden er udført med steni Colour facadeplade type 7, hvor kombinationen af de forskellige lyse nuancer og variationen i glans giver facaden et særligt spil.

Fleksibilitet og styrke
Facaderne på den nye SFO er beklædt med stenis facadeplade, hvilket er resultatet af en lang række af overvejelser, fortæller Hanne Lind Bonderup: – Vi er endt med en meget økonomisk plade. Der var en overgang, hvor vi overvejede en zink-beklædning, men det viste sig hurtigt ikke at kunne svare sig økonomisk, sammenholdt med stenis plader. Men den væsentligste grund for valget af facadeplade var dens evne til at krumme – vi foretog udførlige undersøgelser af lignende produkter på markedet, og her havde stenis facadeplader den fordel, at de kunne give lige netop den krumning, vi ønskede på Aalbæk Skole.

Tests af facadens holdbarhed
stenis facadeplader har en stor robusthed, som eksempelvis fibercementplader ikke besidder. Og det er vigtigt, når skolebørn kører med mooncars og spiller bold op ad facaden – den skal kunne holde til leg. Hanne Lind Bonderup fortæller i den forbindelse: – Vi lavede en lang række tests, og bortset fra nøgletesten, hvor man ridser overfladen med en nøgle, så bestod den alle vores tests uden buler og skrammer.

Inspiration og engagement i projektforløbet
– Vi har været fascineret af de mange muligheder for anvendelse af farver, som stenis facadeplader giver, og vi har haft et velfungerende samarbejde, fortæller Hanne Lind Bonderup, der fremhæver hele projektgruppens engagement. Både brugere, projektledere fra kommunen, Grontmij og LBB3 har fundet sammen i et positivt forløb, hvor der har hersket en god ånd.

Læs mere om steni på vores hjemmeside: www.steni.dk

Projekt fakta
Bygherre: Frederikshavn Kommune
Arkitektrådgiver: LBB3 Tegnestuen, Aalbæk
Totalrådgiver: Grontmij, Frederikshavn
Montage:
Finn A. Christensen A/S, Frederikshavn
Snedkerfirmaet Villy Jørgensen, Skagen ApS

Læs nyeste nummer af steninyt
Tilmeld dig steni E-nyt


Medlemsnyhed

Indrykket af
steni danmark a.s.

Galoche Alle 12
4600 Køge
Danmark
steni danmark a.s.

Send til en kollega

0.437