23948sdkhjf

Revision af standard for opvarmning af procesrør

| Medlemsnyhed | Indrykket af Dansk Standard

Der er nye krav på vej til elektriske selvbegrænsende varmekabelsystemer og rør, som installeres i eksplosive atmosfærer. Standarden DS/EN 60079-30 skal nemlig revideres, og alle med viden på området har mulighed for at deltage i arbejdet.

Opvarmning af rør udendørs er meget anvendt i den kemiske industri. Men der er særlige risici forbundet med dette, og hvis der installeres rør i eksplosiv atmosfære, kræver det særlig opmærksomhed. Standarden DS/EN IEC 60079-14 specificerer installationskrav generelt til varmekablerne og er påkrævet at anvende i henhold til installationsbekendtgørelsen.

Standarden DS/EN 60079-30 Eksplosive atmosfærer - Elektriske selvbegrænsende varmekabelsystemer er ligeledes essentiel i den forbindelse, bl.a. i forbindelse med installation og markedsføring, og skal nu revideres. Standardens del 1 omhandler bl.a. krav til prøvning og del 2 er en anvendelsesvejledning vedrørende konstruktion, installation og vedligeholdelse.

- Standarden DS/EN 60079-30 er essentiel for markedsføring og installation på site. Standardens del 1 er desuden blevet harmoniseret under ATEX direktivet 2014/34/EU, så varmekabelsystemer kan markedsføres CE-mærket, og der kan opnås formodningsret ved anvendelse af standarden, uddyber Søren Storm, seniorkonsulent i Dansk Standard.

Den internationale standardiseringskomité for eksplosionsfarligt udstyr IEC TC 31 starter revisionen af standarden IEC/IEEE 60079-30, og alle eksperter og interesserede kan følge med i udviklingen ved at deltage i standardiseringsudvalget S-531. Desuden kan man få dybdegående viden og indflydelse på den kommende udformning af krav til varmekabelsystemer for installation i ATEX-zoner ved at deltage i dette udvalg. Næste udvalgsmøde er planlagt til den 22.juni 2022. Læs mere her: www.ds.dk/s-531 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Dansk Standard

Göteborg Plads 1
2150 Nordhavn
Danmark
Dansk Standard

Send til en kollega

0.109