23948sdkhjf

Døren til lighuset

| Medlemsnyhed | Indrykket af Dan-doors a-s

DAN-doors har med succes løst en særlig udfordring for Stord Sjukehus, som stod overfor en udfordring med at udskifte døren til deres ligrum med respekt for de krav og regler, der gør sig gældende for en fredet bygning.

Stord Sjukehus ligger på Norges vestkyst og blev etableret i 1908. Selv om sygehuset med årene er blevet moderniseret og udvidet for at kunne følge med tiden, er den originale del af bygningen stadig i brug som en nostalgisk påmindelse om sygehusets historie, og fordi bygningen er fredet, stilles der særlige krav, når det er nødvendigt at gennemføre renoveringer.

Sygehusets ligrum befinder sig i den originale bygning fra 1908, og det medførte derfor lidt hovedbrud, da man måtte konstatere, at godt og vel 100 års udvikling havde skabt et behov for at udvide døren til ligrummet, fordi den var blevet for snæver til, at moderne bårer kunne passere.

Opgaven blev givet til DAN-doors, som er specialist i specialløsninger inden for døre og porte i rustfri stål til kliniske miljøer.

Det var særlig vigtigt for sygehuset, at den nye dør – til trods for en anelse ændring af bredden – var en tro kopi af den originale dør. Desuden skulle det originale håndtag følge med til den nye dør – både som en hyldest til sygehusets historie og for at overholde kravene til den fredede bygning, og fordi det er et meget specielt håndtag, som fortjener at bliver bevaret til eftertiden.

I dag er den nye dør til ligrummet på Stord Sjukehus taget i brug, og resultatet har høstet stor ros fra det tekniske personale på sygehuset. Hvor den gamle dør efter mere end 100 års brug bar tydelige præg af slitage, står den nye dør flot og skarpt med det antikke håndtag omhyggeligt nylakeret, renoveret og smurt, så det uden problemer kan holde, også de næste 114 år.

DAN-doors har igennem 40 år serviceret virksomheder i hele verden med individuelle løsninger til en lang række forskellige behov, og det er ikke første gang, at virksomheden har løst en opgave, som stillede særlige krav til tekniske design og håndværksmæssig udførsel.

Om DAN-doors:

Hver dag sender DAN-doors døre og porte videre til kunder i hele Skandinavien og resten af Europa samt til Asien, Mellemøsten, Sydamerika og Nordamerika. Hver eneste dør har været på en rejse gennem vores forskellige afdelinger, hvor vores dygtige medarbejdere har dedikeret deres ekspertise og lange erfaring til at producere løsninger, som i dag er kendt for at repræsentere markedets bedste kvalitet og have en meget lang levetid.

Hos DAN-doors værdsætter vi hver eneste opgave – uanset projektets størrelse – med den ydmyghed og omhyggelighed, som i sidste ende sikrer vores kunder et resultat, der fuldt ud modsvarer deres ønsker og behov – og gerne lidt til.

Skal vi hjælpe jer med en dør- eller portløsning?
Du er garanteret kvalificeret rådgivning og sparring til dit projekt, og vi er kun et telefonopkald væk.

Tlf: 87 93 87 00
Mail: dd@dan-doors.dk
Web: www.dan-doors.dk

Læs mere om Stord Sjukehus' historie.

Læ s flere nyheder på vores hjemmeside


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Dan-doors a-s

Industrivej 19
8660 Skanderborg
Danmark
Dan-doors a-s

Billeder & videoer

Moderne senge er bredere, end de var i gamle dage, så der var brug for hjælp fra DAN-doorsDen mere end 100 år gamle dør var slidt og DAN-doors skulle levere en ny ståldørDen nye dør skulle tegnes som en kopi af den gamle dør, med forberedelse til det originale håndtagStålpladerne skulle laves i specielle dimensionerDøren blev produceret som en køledør, så den ville minimere energispildet og energiforbruget i det kolde ligrumDet originale håndtag blev renoveret og genbrugt i den nye dørDøren til ligrummet - før og efter. DAN-doors leverede en løsning, som til fulde levede op til kravet om at respektere den fredede bygning

Send til en kollega

0.11