23948sdkhjf

Belimo reducerer effektivt energiforbruget i HVAC-anlæg

| Medlemsnyhed | Indrykket af Belimo A/S

Det er den daglige drift, der giver de største belastninger af energiforbruget i en bygnings livscyklus. Det er her, der er store besparelser at hente – alene ved at satse på energieffektive ventilations- og varmeanlæg.

Hvor store besparelser, bygninger kan opnå, står Belimo klar til at hjælpe med. Det schweiziske hovedkontor kan levere dokumentation og CO2-beregninger over ventiler, ventilmotorer og spjældmotorers livscyklus til et givent projekt. Faktisk ligger der allerede en godkendt gennemsnitsberegning over produkternes CO2-belastning på Belimos hjemmeside. Her kan man også hente en CO2 Impact Calculator som Excel-fil, hvis man vil dykke dybere i tallene.

Energieffektive og pålidelige produkter

”Belimo arbejder målrettet på at producere så energi- og råvarebesparende som muligt. Og der er et stærkt code of conduct for underleverandører, men det går jeg ud fra, at vores konkurrenter også arbejder med,” fortæller Ole Fornill, direktør for Belimo Danmark, og pointerer: ”Belimos styrke er, at vores produkter er energieffektive. Det er besparelsen i energiforbruget set over et produkts levetid – altså den energibesparelse, de giver i anlægget hvert år hen over mange års drift, der er det mest interessante. Det er her, bygningen opnår en stor besparelse af CO2.” 

Produkterne er energieffektive både i drift og hvile, og Belimos spjæld- og ventilmotorer, sensorer og ventiler sparer også energi ved at være pålidelige. De elektriske motorer taber ikke moment over årene og er lige hurtige og tætlukkende. De selvrensende kugleventiler og spjæld lukker tæt også efter mange års brug. Man undgår dermed, at der opstår utætheder, som giver energitab i anlægget.

Energiventil er én af fremtidens grønne løsninger

Desuden er en del af Belimos ventiler og motorer intelligent styret. Blandt andet med sensorer der tilpasser driften til betingelserne. Trykuafhængige ventiler giver den rette vandmængde, og effektstyrede ventiler sparer unødigt energiforbrug. Og med mulighed for overvågning af driften, så man kan gribe ind i rette tid, hvis anlægget ikke kører som det skal.

 Et af de intelligente produkter er Belimos energiventil. Energiventilen er optaget på Solar Impulse Foundations liste over 1.000 innovative, rene og rentable løsninger, som kan give en grønnere fremtid. Belimos energiventil blev optaget på listen allerede i 2020, fordi den øger effektiviteten af HVAC-anlæg og dermed reducerer energiforbrug og omkostninger.

Forny anlægget frem for at renovere det

Det er også værd at tænke helt ny HVAC-teknologi ind, når bygninger bliver renoveret. ”Belimo har i mange år været god til at hjælpe med at finde den optimale enhed til at erstatte en slidt ventil, eller motor,” fortæller Ole Fornill, ”men i dag arbejder vi også med Retrofit Plus. Det handler om ikke blot at udskifte 1-1 med nye, energieffektive enheder, men om at gentænke og forny hele anlægget, så man får fuldt udbytte af de nye, effektive teknologier.”

Energioptimering af bygninger kan være meget mere end isolering og nye vinduer. Der er sket meget med energieffektivitet og styring af HVAC-anlæg de seneste år. Hvis et anlæg er blot 10 år gammelt, vil der næsten altid være store energibesparelser – og reduceret CO2-udledning – at hente, hvis man gentænker det.

Læs mere om Belimos arbejde med bedre bæredygtighed her.

Og læs mere om Belimos energiventil på Solar Impulse Foundation liste over innovative, grønne løsninger.

 

 

 

 

 

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Belimo A/S

Thomas Helsteds Vej 7A
8660 Skanderborg
Danmark
Belimo A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.093