23948sdkhjf
Del siden
Annonce

115 boliger på Nordø får komfort direkte fra fabrikken

Med præfabrikerede shunte og fordelere (Comfort Ports) fra Uponor sparer ENCO VVS & Sprinkler kostbare montørtimer til prestigeprojekt, hvor 115 ejerboliger er under færdiggørelse.

”De præfabrikerede Uponor shunte er bestykket med alt fra fabrikken og skal bare monteres på et skelet i skakten og indreguleres, så er de klar til drift,” forklarer projektleder Annette Jægerfeldt Larsen fra ENCO VVS & Sprinkler.

ENCO har vundet flere opgaver på Nordø, herunder installationerne til de i alt 115 ejerboliger på 70-203 m2, der er under færdiggørelse og er fordelt på to bygninger med hhv. 29 og 86 lejligheder.

Projektlederen uddyber: ”Ved installationsopgaver løber vi tit ind i pladsproblemer, fordi pladsen udnyttes maksimalt i moderne boligbyggeri. Hvis skakten er muret til, kan det for eksempel give store problemer for isolatøren at komme til. Her er det en kæmpe fordel, at Uponors præfabrikerede shunte også fås isoleret fra fabrikken. Det sparer mange timer og giver et godt resultat.”

Med en fremskudt placering i Nordhavn får Nordø en unik beliggenhed, og ud over de 115 ejerboliger skal øen også lægge areal til to eksklusive domicilbyggerier og et hotel med over 300 værelser. Det er i øvrigt ikke første gang, at ENCO og Uponor samarbejder, for ENCO har også brugt Uponor-produkter til byggerier i Carlsbergbyen.

Boligkomfort med ekstra sikkerhed
”Shuntene monteres i en teknikskakt og er udstyret med en dynamisk reguleringsventil, der har en simpel skala, der angiver, hvor mange liter der skal bruges i timen,” fortæller produktchef Jesper Hansen fra Uponor. ”Det gør indreguleringen enkel og logisk, men det er langt fra det eneste punkt, hvor de præfabrikerede enheder adskiller sig.”

Produktchefen fremhæver blandt andet, at de valgte shunte har en ekstra sikkerhedsfunktion, hvor de slår fra ved en stor stigning i fremløbstemperaturen for ikke at ødelægge trægulvene.

 ”Der bliver brugt eksklusive materialer i lejlighederne, og dem er Uponors shunte med til at passe på,” siger Jesper Hansen. ”Det gælder også, hvis en termostat skulle gå i stykker og rummet varmes alt for kraftigt op, så lukker systemet også automatisk ned. Alt dette er en del af bestykningen, der leveres færdig fra fabrikken. Det er boligkomfort med ekstra sikkerhed.”

Bidrager til bygningens certificering
Byggeri og bygningsdrift er en af de helt store kilder til udledning af drivhusgasser, og derfor spiller miljø og klima en afgørende rolle ved nybyggeri som Nordø. Både private og virksomheder prioriterer miljø- og klimavenligt byggeri højt, og en af måderne at dokumentere det på er gennem en såkaldt DGNB-certificering.

”Målet med lejlighedsbyggeriet på Nordø er en DGNB Guld-certificering, og det stiller store krav til blandt andet dokumentationen,” forklarer projektleder Annette Jægerfeldt Larsen fra ENCO VVS & Sprinkler. ”Med sin dynamiske, automatiske regulering omgås de præfabrikerede shunte nøjsomt med ressourcerne og sikrer et lavt varmeforbrug, men lige så vigtigt er, at hele dokumentationen er i orden med hensyn til produktionen og valget af materialer. Det har heldigvis ikke været noget problem at fremskaffe.”

Fakta om de præisolerede shunte (Comfort Port type 1)

  • Fordelerør monteret direkte på shunt
  •  Isoleret iht. DS-452 (valgfri)
  •  Dækker 230 m² ved 30 W/m² og 30 kPa eller 140 m² ved 50 W/m² og 30 kPa
  •  Fremløbsregulering mellem 15-50 °C med kraftig kapillarrørsføler
  •  Grundfos pumpe UPM3 15-50
  •  Primærside max. 90 °C, 10 Bar
  •  Sekundærside max. 60 °C, 10 Bar
  •  Tilslutning primærside ¾” omløber
  •  Reguleringsventil dynamisk Frese Dn-15 30-200 l/h
  •  Gulvvarmefordeler ¾” eurokonus

Se mere her

UPONOR BUILDING SOLUTIONS DENMARK
Kornmarksvej 21
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK66335518
P nummer: 1000206063

Kontaktperson

FM
Frank Meeske
Marketingschef
+45 40287061 frank.meeske@uponor.com

Send til en kollega

0.049