23948sdkhjf

Vesterled Teglværk inspirerer verdens energiministre

| Medlemsnyhed | Indrykket af Egernsund Wienerberger A/S

Som den eneste leverandør af byggematerialer kunne Egernsund Wienerberger byde verdens energiministre indenfor på Danmarks mest energieffektive teglværk i anledning af IEA’s internationale konference om energieffektivisering.

Med målet om at tage aktiv del i den grønne omstilling har Egernsund Wienerberger blandt andet genopfundet den traditionelle mursten og lagt grundstenen til en mere miljøvenlig teglproduktion

Det er ikke gået ubemærket hen og derfor var koncernen også  blandt de 10 udvalgte danske casevirksomheder, som energiministre, embedsmænd og beslutningstagere fra hele verden aflagde et visit, da Det Internationale Energiagenturs (IEA) konference om energieffektivisering løb af stablen den 7.-9. juni 2022 i Sønderborg.

- Vi er både stolte og ydmyge over at være blevet peget på som en interessant casevirksomhed og har set frem til at byde velkommen til såvel ministre som andre, der er nysgerrige på at få et indblik i, hvordan vi de seneste 30 år har arbejdet målrettet og fokuseret med energieffektivisering på vores teglværk i Sønderborg, siger Managing Director Operation, Andreas Christensen.

Toneangivende teglværk baner vejen
Egernsund Wienerbergers sønderjyske teglværk Vesterled danner rammen om Danmarks mest energieffektive teglproduktion. De seneste 20 år har teglværket reduceret energiforbruget med 29% og CO2-udledningen med 36%. Det fortæller Andreas Christensen:

- På Vesterled har vi med en fokuseret indsats reduceret energiforbrug og CO2-udledning gennem teknologisk innovation, procesoptimering og ordentlige investeringer. Teglen brændes i ovne ved temperaturer på op til 1000 grader, og her har vi på Vesterled gjort meget ud af at udnytte overskudsvarmen. En udskiftning af forældede ovne har gjort det muligt at optimere vores processer samt genanvende overskudsvarmen til blandt andet tørringsprocessen. Dertil kommer 65% af energien fra certificeret biogas på teglværket, hvor elektriciteten i øvrigt stammer udelukkende fra vindkraft. Han tilføjer:

- Vi sætter naturligvis pris på, at der bliver lagt mærke til vores indsats, og at vi med IEA’s internationale konference får mulighed for at fortælle om vores bæredygtige initiativer. Specielt hvis det kan være med til at inspirere andre industri- og produktionsvirksomheder.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Egernsund Wienerberger A/S

Rørmosevej 85
3200 Helsinge
Danmark
Egernsund Wienerberger A/S

Send til en kollega

0.093