23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fra advokatdrømme til afdelingschef i Holbøll A/S

Christine Cecilie Olsen har været afdelingschef hos Holbøll i seks måneder. Vi tager et kig på hendes rejse. Hvorfor lagde hun advokatdrømmene på hylden? Hvilke overvejelser havde hun inden hun takkede ja til ansvaret for en afdeling med 10 projektledere? Og hvad anser hun som sine vigtigste arbejdsopgaver som ny leder? 

Siden hun var barn, elskede Christine at være med sin far Hans-Henrik Olsen (teknisk direktør, Holbøll A/S) på arbejde. Men selvom Christine er så godt som vokset op med branchen, drømte hun ikke om at blive en del af den. I stedet drømte hun om at blive advokat, og var kun nogle få måneder fra studiestart, da hun alligevel blev en del af projektlederarbejdet i Holbøll som Hans-Henrik Olsens personlige assistent. 

”I starten da jeg kørte rundt med Hans-Henrik, tænkte jeg ikke over, at jeg skulle blive i branchen. Jeg var egentlig bare sekretær og jeg hjalp ham, så der blev svaret på telefon og mails. Og fordi, jeg altid svarede med det samme, begyndte folk at ringe direkte til mig i stedet,” siger Christine Cecilie Olsen afdelingschef Holbøll A/S.

Langsomt fik Christine et større og større indblik i arbejdsopgaverne, hun fik ansvar for egne projekter, og pludselig kunne hun ikke længere se sig selv som advokat. 

”Medarbejderne havde stor indflydelse på, hvorfor jeg valgte at blive her. Mange af dem brændte meget for deres arbejde og for at hjælpe Holbøll med at løse opgaverne. Jeg kunne virkelig godt lide den kommunikation med medarbejderne, og at det hele ikke var så sort/hvidt.”
 
Udfordringer fra første dag  
Udover det gode samarbejde mellem projektleder og timelønnet, var det især de mange forskellige arbejdsopgaver, den stejle læringskurve og arbejdstempoet, der fik Christine til at falde for branchen. 

”Jeg er blevet skubbet ud i mange af tingene. Det er både fordelen og ulempen ved at arbejde sammen med sin far. Han har nok krævet meget mere af mig, end han ville af andre. Men det har også lært mig at stå på egne ben meget hurtigt. Og jeg tror egentlig, at det var det jeg godt kunne lide."

Anlægsbranchen er svær at forstå, når man kommer udefra. Meget kan ikke læres i skolelokalet, men skal erfares fra virkeligheden - og Christine understreger flere gange, at kolleger blandt projektledere og timelønnede kan tage æren for mange af hendes evner som projektleder. Uanset om hun har været assisterende projektleder, byggekoordinator-studerende, projektleder og nu afdelingschef, har alle i Holbøll været gode til at dele ud af sine erfaringer.   

”Jeg vil rigtig gerne lære meget mere, og jeg elsker udfordringer. Så da jeg takkede ja til at blive afdelingschef, var det på grund af udfordringen. Arbejdet som afdelingschef, betyder at jeg skal geare lidt ned og lære at give slip på nogle af projekterne. Det er virkelig noget jeg stadig øver mig på."
 
Kvindesynet overraskede mest  
Nogle af udfordringerne havde Christine dog ikke forudset, da hun startede i branchen. 
”Det var klart kvindesynet, der overraskede mig mest. Jeg har siddet til møder med tyve mænd, hvor jeg havde taget en mandlig kollega med. De kiggede konsekvent direkte på ham, når jeg skulle svare på spørgsmålene."

I dag har Christine opbygget en god relation til mange af Holbølls mandlige samarbejdspartnere. De kender hendes kompetencer, ved hvad de kan forvente og tager hende med på råd på lige fod med sine mandlige kolleger.  

”Jeg har oplevet det alle steder, men da de først fandt ud af, at jeg ikke bare var hende der gik rundt i nederdel, men at jeg faktisk brændte for det, så blev jeg behandlet som en hvilken som helst anden."
 
Overgangen fra projektleder til afdelingschef  
Det var naturligt, at valget som ny afdelingschef faldt på Christine, det forstår hun nu.  
”Inden jeg takkede ja til stillingen, indså jeg, at tilliden allerede lå til mig, fordi jeg havde været Hans-Henriks højre hånd. Jeg havde egentlig været med til at styre det i mange år. Folk har vidst, at det nok var mig, der var med til at lede sammen med ham."

I dag er hun ikke i tvivl om, at projekt- og medarbejderansvaret som afdelingschef er hendes kald.   
”Det har nok altid ligget i mig, selvom jeg ikke har vidst det. Jeg tror, at det er mit kald at gøre andre mennesker til bedre ledere. Min største opgave som afdelingschef er at få mest muligt ud af mine projektledere og formænd. De skal shine, mens jeg bliver i baggrunden."

Alligevel har Christine stadig mange kasketter på. Overgangen fra projektleder til afdelingschef er flydende, og på Holbølls arbejde på banestrækket mellem Ringsted og Roskilde er der stadig brug for hendes kompetencer som projektleder.   

”Jeg glæder mig meget til at baneprojekt er færdigt, så jeg kan fokusere 100% på at forbedre mig som leder og udvikle mine medarbejdere," siger Christine.

Holbøll A/S
Lov Enghavevej 26
4700 Næstved
Næstved Kommune
Danmark
CVR nummer: DK18296675
P nummer: 1001474497

Kontaktperson

ADJ
Andreas Dahl Jensen
Kommunikationsmedarbejder
+45 21656563 adj@holboell.dk

Send til en kollega

0.047