23948sdkhjf

Hvordan sikres sammenhængen mellem sundhed og planlægning?

| Medlemsnyhed | Indrykket af JUUL FROST ARKITEKTER A/S

Den er frit tilgængelige publikation ’Fremtidens Urbane Sundhedskultur’ indeholder en videns- og caseindsamling, bidrag fra fageksperter og værktøjer til at arbejde helhedsorienteret med social, fysisk og mental trivsel i planlægning.

Det går den forkerte vej med folkesundheden. Kun fire ud af ti danskere lever op til WHO’s anbefalinger til fysisk aktivitet, og en ud af otte danskere har tegn på ensomhed. Det er udfordringer, som et godt bymiljø kan være med til at løse.
 
Siden 2019 har Juul Frost Arkitekter arbejdet med udviklingsprojektet ’Fremtidens Urbane Sundhedskultur’. Det har nu resulteret i en publikation med cases og værktøjer til at arbejde med lighed i sundhed og livskvalitet, sociale nabolag, grønne områder, active living og integration af forskning.
 
Udviklingsprojektet er støttet af Realdania og henvender sig til alle, der arbejder med byudvikling, både offentlige og private bygherrer, udviklere og rådgivere.
 
”Målet er at få denne vigtige dagsorden ind i byudvikling og planlægning i kommunerne og hos udviklere og boligselskaber. Sjældent fremgår sundhed og trivsel eksplicit som et behov eller et strategisk mål, selv om miljøet i vores byer har enorm betydning for vores sundhed og trivsel. Værktøjet skal sikre, at sundheds- og trivselshensyn eksplicit kommer til udtryk i planlægningen.” siger Helle Juul, Founding Partner i Juul Frost Arkitekter og tilføjer:
 
”Social ulighed i sundhed er en udfordring i Danmark og her spiller det byggede miljø og vores sundhedsadfærd en rolle. Vi må arbejde på at sikre lige adgang og muligheder i byen for sundhedsfremmende valg og tilbud. Grundlæggende er der et behov for, at man bliver bedre til at integrere sundhed, trivsel og livskvalitet i byplanlægningen – på lige fod med fx bæredygtighed og klimamål.”
 
Fremtidens Urbane Sundhedskultur er udviklet med bidrag fra en tænketank bestående af kapaciteter indenfor relevante tværfaglige områder.
 
Publikationen blev lanceret d. 5. september ved et debatmøde på BloxHub Arena i København, hvor diskussionen blev kickstartet med faglige indspark fra projektets tænketank, der bl.a. består af læger, arkitekter, planlæggere samt en antropolog.
 
’Fremtidens Urbane Sundhedskultur’ kan hentes på Juul Frost Arkitekter hjemmeside. 
 

Medlemsnyhed

Indrykket af
JUUL FROST ARKITEKTER A/S

Refshalevej 147, st. th
1432 København K
Danmark

Send til en kollega

0.078