23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Klimaberegninger? – Dem har vi styr på!

Nye klimakrav pr. 1. januar 2023 – der skal udføres klimaberegninger til al nybyggeri.

1/1 2023 udvides bygningsreglementet BR18 med nye klimakrav til al nybyggeri, der er omfattet af krav om energirammeberegning. Rent praktisk betyder det, at der skal udarbejdes en klimaberegning, som skal indsendes til kommunen.

Hvad er en klimaberegning

En klimaberegning viser bl.a. om byggeriet overholder lovkrav i forbindelse med udledning af CO2. I beregningen indgår klimapåvirkninger fra de materialer, der benyttes i byggeriet – fra udvinding, transport og forarbejdning af råmaterialer, fra driften i brugsfasen, fra fremstilling af produkter til vedligehold i bygningens levetid samt klimapåvirkninger ved evt. genanvendelse af materialerne.

Ved udarbejdelse af klimaberegningen benyttes miljøvaredeklarationer (EPD – Environmental Product Declaration) eller generiske data. I forbindelse med en klimaberegning er det lovligt kun at benytte generiske data.

Lovkravene

Fra 2023 gælder det, at nybyggeri på mere end 1.000 kvm max. må udlede 12,0 kg CO2eq/m2/år.

Når det gælder nybygninger under 1.000 kvm, indføres specifikke krav til max. udledning først i 2025.

I lavemissionsklassen introduceres dog en frivillig grænseværdi gældende alle bygninger uanset størrelse – på 8,0 kg CO2eq/m2/år.

Frem mod 2030, hvor Danmarks udledning af CO2 ifølge Klimaloven skal været nedbragt med 70 %, vil kravene gradvis strammes.

Hvornår skal klimaberegningen udføres?

Klimaberegningen skal ligge klar, når bygherre færdigmelder byggeriet. Det vil dog altid være en god idé – både mht. planlægning og økonomi – at få foretaget klimaberegningen i forbindelse med projektering af byggeriet. På den måde kan det optimale materialevalg og byggeform identificeres med det samme, så man undgår fordyrende ændringer på et senere tidspunkt.

Vi er klar til at udføre lovpligtige klimaberegninger

Hos Erasmus & Partnere sidder et kompetencestærkt team klar til at udføre klimaberegninger i henhold til de nye BR18-krav. Vi udfører også energiberegninger, dagslysberegninger, LCA-beregninger, etc. og rådgiver om bæredygtigt byggeri og DGNB-certificering af nybyggeri.

Erasmus & Partnere A/S
Åstrupvej 10
9800 Hjørring
Hjørring Kommune
Danmark
CVR nummer: DK28493584
P nummer: 1011158311

Kontaktperson

UOL
Ulla O. Linna
ulla@erasmus.dk

Send til en kollega

0.047