23948sdkhjf

Skruefundamenter - langsigtet indsats for bæredygtigt bygger

| Medlemsnyhed | Indrykket af BAYO.S Skruefundamenter ApS

CPH Village bygger studieboliger på BAYO.S skruefundamenter

Byggeriet boomer i alle dele af verden, og det kræver bl.a. enorme mængder sand og grus. Så store mængder, at ressourcerne er ved at være knappe og udvindingen af de ressourcer, der er tilbage, skader naturen og miljøet. Byggeriet står for næsten 40% af den globale CO2-udledning årligt. Derfor er det afgørende, at der udvikles alternative løsninger.

Skruefundamenter fra BAYO.S er en af løsningerne til et mere cirkulært byggeri.

 En effektiv måde at nedbringe CO2-udledningen er genanvendelse af materialer til byggeriet. Ved at bygge på skruefundamenter kan byggeriet flyttes og skruerne kan skrues op igen og evt. genanvendes et andet sted. Eller stålet kan recirkuleres.

Vi forbruger ikke stål, men vi låner det og sender det tilbage, så det kan recirkuleres. Når bygningen skal rives ned eller flyttes, kan skruefundamenterne skrues op og indgå i en ny stålcyklus. Man står derfor ikke med et affaldsproblem, men et råmateriale i form af stålskrot.

 

Studieboliger på BAYO.S skruefundamenter

BAYO.S har leveret og monteret skruefundamenter til en ny stor studielandsby på Nørrebro i København. Bag projektet står CPH Village, som netop har vundet Bygherreprisen 2022 - prisen, som hylder det grønne byggeri. Konceptet bag studielandsbyerne er permanente byggerier på midlertidige placeringer, så boligerne kan flyttes rundt, som der er brug for det.

 Bebyggelsen på Nørrebro udmærker sig ved et rekordlavt CO2 aftryk – hele 50 % under en gennemsnitlig nybygget bolig i København. CO2-besparelsen opnås gennem grønnere materialevalg og en smartere udnyttelse af boligens areal. 

BAYO.S har monteret 1.200 stk. skruefundamenter, der danner fundamentet for boligerne, som står i op til 3 etagers højde. Skruefundamenterne er monteret i 3,5-6,5 meters dybde til bæredygtig grund.

 

Dokumenteret bæreevne og levetid

BAYO.S Skruefundamenter og geoteknikere fra Andreasen & Hvidberg har i samarbejde med Aalborg Universitet og med støtte fra Innovationsfonden gennemført et forskningsprojekt og kan derfor dokumentere skruefundamenternes bæreevne i henhold til BR18's bestemmelser (EC7) og SBI 271, som indeholder DS1140. Ligeledes kan byggeri funderet med BAYO.S skruefundamenter konstruktionsklasse 2, 3 og 4 certificeres.

Levetiden kan ligeledes dokumenteres og evt. forlænges.

Innovationsfonden støtter også et nyt 4-årigt forskningsprojekt, som skal være med til at løfte teknologien ind i de store byggerier. BAYO.S har derfor i samarbejde med Andreasen & Hvidberg og med støtte fra Innovationsfonden rejst 21 mio. kr. til et stort forskningsprojekt (Day to Day), som gennemføres i samarbejde med BUILD – Aalborg Universitet.

Forskningsprojektets mål er at udvikle nye beregningsmodeller og metoder til fundering med skruefundamenter, så mere miljø- og klimavenlige fundamentløsninger fremover kan benyttes over alt i byggeriet.

 

BAYO.S skruefundamenter

·         er produceret og godkendte til byggeri i EU

·         er ISO-certificerede og CE mærkede

·         overholder EN-normen for stål, svejsning og galvanisering

·         understøtter BR18

·         kan akkrediteres i henhold til Eurocode 3 og 7

·         kan konstruktionsklasse 2 certificeres

·         BAYO.S kan dokumentere bæreevne og levetid

 

Læs mere om BAYO.S på www.bayosystem.com

Følg os på LinkedIn: www.linkedin.com/company/14053776

Læs mere om CPH Village på www.cphvillage.com


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
BAYO.S Skruefundamenter ApS

Torebyvej 23B
4891 BAYO.S Skruefundamenter ApS
Danmark
BAYO.S Skruefundamenter ApS

Billeder & videoer

bayos skruefundamenter til bæredygtigt byggeri

Send til en kollega

0.11