23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Reformvillig regering

Regeringen vil på afgørende områder sætte ind med reformer, men på et punkt fejler den! Det er et skråplan, når regeringen afsætter tre milliarder kroner til et lønløft i det offentlige, fastslår Danske Malermestres formand Per Vangekjær.

Efter meget lange – og uden for diskussion svære – forhandlinger fik Danmark med blot 10 dage til jul præsenteret en ny regering. Fungerende statsminister og kongelig undersøger Mette Fred­eriksen har siden valget 1. november forhandlet med partierne og endte som bekendt med en regering bestående af Socialdemokrati­et, Venstre og Moderaterne.
 
På det første pressemøde blev der fra henholdsvis Mette Frederik­sen, Jakob Ellemann-Jensen og Lars Løkke Rasmussen signaleret reformer af Danmark i højt tempo.
 
Det offentlige skal sættes fri, arbejdsudbuddet skal øges markant, det skal være lettere for udenlandlandsk arbejdskraft at komme til Danmark, uddannelsessystemet skal ændres, jobcentrene skal nedlægges, beskæftigelsesfradraget skal hæves, forsvaret skal leve op til Nato-målsætningen tre år tidligere end oprindelig tiltænkt. Forsæt selv. Der er lagt op til mange, nye reformer.
 
Også en skattereform, lød det. For det skal kunne betale sig at ar­bejde! At lette skatten i bunden sammen med topskattelettelser er den rigtige vej at gå. En lettelse af erhvervsskatten er også rigtig også positivt.
 
Men om det er en ”lettelse” at komplicere skattesystemet med en ny top-top-skat, tvivler jeg ærligt på. Og jeg synes dog også, at vi mangler at høre noget om, hvordan man vil finansiere skattelet­telserne.
 
Sidst - men ikke mindst - skal jeg dog gøre det helt klart, at det er et skråplan, når regeringen afsætter tre milliarder kroner til et lønløft i det offentlige. Og her hjælper det ikke, at regeringen mener, at pengene skal fordeles efter treparts-drøftelser. Jeg skal nemlig gøre det helt klart, at det i Danmark er sådan, at det er arbejdsmarkedets parter, der aftaler løn- og arbejdsvilkår. Uden politisk indblanding. Det, vi ser nu, med indfrielsen af et so­cialdemokratisk valgløfte, er en indblanding i den højt besugne, danske model. Det skal ikke - og må ikke - være sådan, at udvalgte grupper politisk kan kuppe sig til en højere løn.
 
Læs lederen i medlemsbladet Danske Malermestre ’Reformvillig regering’  
 
Foto Ricky John Molloy
#danskemalermestre #enrigtigmaler
 
 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710
P nummer: 1003147310

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.049