23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kloakmester opfordrer boligejere til at sikre kloakken

Januar 2023 var særdeles våd, og som følge af regnmasserne fik mange boligejere vandskader – det vidner tal fra 3byggetilbud.dk om. Men mange bekymrer sig ikke om vandskader, før de er sket, erfarer Unik Anlæg ApS, ekspert i kloakarbejde.

Tal fra 3byggetilbud.dk vidner om, at mange boliger ikke har kunne håndtere de store regnmasser vi fik i januar i år – der tikkede nemlig mange vandskade-relaterede henvendelser ind. Sammenligner man de første 10 dage af januar 2023 og samme dage sidste år, har hele 133 procent flere efterspurgt at få lagt omfangsdræn rundt om boligen.

Når hele januar 2023 og januar 2022 sammenlignes, så er der sket en fordobling i antallet af forespørgsler på kloakmestre i hovedstadsområdet – det viser tal fra 3byggetilbud.dk.

”Nedbørsmængder af den kaliber, som vi har startet året ud med, har i den grad kunne mærkes på vores henvendelser. Og det kan også ses i vores data,” fortæller Maria Carlsen, der er kommunikationschef hos 3byggetilbud.dk.

Boligejere gider ikke sikre sig, før skaden er sket

Belastede kloakker og våd, mættet jord, der ikke kan håndtere mange større regnskyl, er to hyppige årsager til vandskader. Men den gode nyhed er, at det er muligt at sikre boligen. Erfaringen hos Unik Anlæg ApS er dog, at mange ikke gider sikre sig.

”Mange har den holdning, at kommer der f.eks. vand i kælderen, så dækker forsikringen – men forsikringen dækker ikke alle omkostninger. Men den holdning gør altså, at mange ikke vedligeholder eller sikrer sig,” forklarer Lars Årsberg.

Bl.a. et højvandslukke og et omfangsdræn kan sikre boligen. Men ser man på 3byggetilbud.dk’s øgede efterspørgsel på at få omfangsdræn, tegnes dette billede: Boligejere sikrer sig, efter skaden er sket.

Sikr boligen og vedligehold kloakken

Opfordringen fra den rutinerede kloakmester er derfor klar: vedligehold kloakken. For gør man som boligejer ingenting for at beskytte boligen, kan der hurtigt opstå vandskader og det kan blive en dyr affære.

Men sikrer man sin bolig, mindsker man risikoen for vandskader:

”Vi anbefaler, at folk tilser sine brønde minimum en gang årligt. Og man kan selv se, om brønden skal renses. Og det kan man godt selv gøre med en kloakrenser,” fortæller Lars Årsberg.

3byggetilbud.dk A/S
Antonigade 4, 4.
1106 København K
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK26832624
P nummer: 1009391483

Kontaktperson

MC
Maria Carlsen
Kommunikationschef
+45 26740636 mac@3byggetilbud.dk

Send til en kollega

0.047