23948sdkhjf

Kontante fordele med it i byggeriet.

| Medlemsnyhed | Indrykket af Multimontage A/S

Det seneste it-værktøj, som Multimontage har taget i brug, er iPads til montagelederne, der blandt andet kan tidsregistrere ude på byggepladsen. Her er det Per Engkrog, der tester systemet.

Den midtjyske håndværksvirksomhed, Multimontage A/S er siden 2010 vokset fra 15 til næsten 70 mand. I samme periode har virksomheden indført en række it-værktøjer. Og selv om it-systemerne stadig fra tid til anden giver
kommerciel direktør Per Engkrog grå hår i hovedet, så er han ikke i tvivl om, at it og vækst går hånd i hånd.

Et fyraftensmøde om it, arrangeret af Dansk Byggeri tilbage i 2010, blev et vendepunkt for Multimontage, der har specialiseret sig i montage af betonelementer.

På mødet fik kommerciel direktør Per Engkrog fra virksomheden kontakt til konsulenthuset BASIT, og siden har en stor del af hans hverdag drejet sig om, hvordan nye it-værktøjer kan bidrage positivt til Multimontages vækst.

– Vi ville gerne vokse, men var ikke klædt ordentlig på til at styre og planlægge en større virksomhed. Og når vi for eksempel fik links til Byggeweb, stod vi for alvor med håret i postkassen. Men med hjælp fra BASIT fik vi lavet en analyse af vores it-behov. Samtidig fik vi støtte fra en af Region Midtjyllands erhvervsfremmeordninger, fortæller han.

En stor udfordring
Trods hjælpen udefra er en stor del af arbejdet med de nye it-systemer landet på Per Engkrogs bord. Og den opgave har været større end forventet:

– Den største forhindring for en virksomhed som vores er at få systemerne implementeret i hverdagen.

Altså fra systemet er installeret og til det bruges i hverdagen. Den proces har været meget længere, end jeg vi havde forudset, erkender han i dag. Og har dette råd til andre virksomheder:

– Man er nødt til at tage små skridt. Og her har det været rigtig godt, at der er kommet en ekstern konsulent, som har holdt os til ilden.

Kontante fordele
It-systemet SimPlanner er i dag omdrejningspunktet for Multimontages planlægning og projektstyring. Og i takt med, at flere og flere dele af systemet er taget i brug, er de kontante fordele også blevet synlige:

– Vi kom en dag til at tale om, hvor mange penge, vi egentlig havde ude at hænge på aftalesedler. Opgaver, der var aftalt ude på byggepladsen. Da vi gjorde alle sedler op, viste det sig, at der lå arbejde for i nærheden af 3 mio. kroner. Procedurerne blev strammet alvorlig op, og i dag bliver ekstraopgaverne registreret i Sim- Planner, og projektlederen inde på kontoret kan med det samme godkende aftalesedlen, siger Per Engkrog og tilføjer:
– Vi fik halveret vores udeståender på aftalesedler, og i dag ligger vi på et niveau mellem 300.000 og 500.000 kr.

Sidst – men ikke mindst
Selv om Per Engkrog ikke kan føre direkte bevis for sammenhængen, så er han ikke i tvivl om, at indførelsen af it i Multimontage er medvirkende til den vækst, virksomheden har realiseret gennem de seneste år.

– Vi stod, helt ærligt, med for få folk og opgaver, da vi kastede os ud i de første it-investeringer i 2010. I dag er vi 70 mand. Og selv om it ikke skal have æren for selve væksten, så er det i hvert fald sikkert, at vi ikke havde haft mulighed for at styre virksomheden uden, siger han.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Multimontage A/S

Dornen 8
7850 Stoholm J
Danmark
Multimontage A/S

Send til en kollega

0.109