23948sdkhjf

NOVOPAN KLIMAGULV opnår MK-mærkning- MK 5.33/1804

| Medlemsnyhed | Indrykket af KRONOSPAN - Novopan Træindustri

ETA-Danmark har netop MK-godkendt NOVOPAN KLIMAGULV som systemløsning. Mærkningen af den samlede gulvvarmeløsning sikrer en højere og mere ensartet kvalitet for både projekterende, entreprenører og bygherrer

Sporede spånplader uden produktstandard
Almindelige gulvspånplader skal været CE-mærkede efter den gældende europæiske produktstandard for spånplader. Men når pladerne bliver sporet til gulvarmeformål, gælder CE-mærkningen ikke længere, blandt andet fordi det kan påvirke pladernes bærevne. I praksis betyder det, at der skal foreligge afprøvningsresultater, der viser at produktet opfylder kravene i Bygningsreglementet.

Det betyder også at projekterende og myndigheder kan kræve disse afprøvningsrapporter tilsendt før godkendelse af et byggeri. Mangler prøvningsrapporterne kan myndigheder og bygherrer kræve gulvene udskiftet. Med MK-godkendelsen er der derimod sikkerhed for, at Novopan Klimagulve opfylder alle krav.

MK-mærket vil fremme systemløsninger
Hos NOVOPAN betragter man MK-godkendelsen som en understregning af fordelene ved systemløsninger og forventer samtidig, at det kan være med til at hæve det generelle kvalitetsniveau. Peter Bendix Simonsen er Produktspecialist hos NOVOPAN, han siger:

”MK-godkendelsen er en garanti for at den samlede gulvløsning er gennemprøvet fra A-Z. Vi supplerer den herudover med vores interne kontrol der sikrer, at gulvløsningen lever op til kravene om styrke og nedbøjning. MK-mærket er ligeledes med til at understrege og udbrede værdien af vores retningslinjer for, hvordan gulvene skal lægges, og det mindsker risikoen for, at problemer opstår efterfølgende. Så MK-mærkningen er til glæde for både bygherren og de udførende.”

Med MK-mærkningen af gulvløsningen vil Bygningsreglementets krav og retningslinjerne i TRÆ 64 Trægulve fra Træinformation begge være opfyldt, uden at yderligere dokumentation er nødvendig.
Godkendelsen og retningslinjer kan hentes på ETA-Danmarks og NOVOPANs hjemmesider.

MK-godkendelsen er dokumentation for, at det godkendte produkt opfylder de krav, som er fastsat i Bygningsreglementet.
I forbindelse med MK-godkendelsen af Novopan Klimagulv er den samlede gulvkonstruktion blevet MK-funktionstestet hos teknologisk institut.
Læs mere om MK-mærkning på ETA-Danmarks hjemmeside

Se brochure

Medlemsnyhed

Indrykket af
KRONOSPAN - Novopan Træindustri

Fabriksvej 2
Pindstrup
8550 Ryomgaard
Danmark
KRONOSPAN - Novopan Træindustri

Send til en kollega

0.094