Ledere svigter karriereplaner

| Medlemsnyhed | Indrykket af Hartmanns A/S

Ny undersøgelse foretaget af Hartmanns Research viser en række interessante tendenser inden for danskernes karriere og jobliv. Blandt andet, at danske ledere ikke er gode nok til at tale karriere med medarbejderne.

Ny undersøgelse foretaget af konsulenthuset Hartmanns viser, at 57 pct. af danske medarbejdere har en plan for deres karriere. Til gengæld svarer 51 pct. nej til, at deres leder er god til at drøfte karriereveje med dem, og hele 23 pct. siger, at de aldrig drøfter karriere med deres leder.

Mens mere end hver anden medarbejder godt ved, hvad de vil med deres karriere, viser undersøgelsen, at danske ledere ikke er gode nok til at tale karriere med deres medarbejdere. I hvert fald ikke, hvis man spørger medarbejderne:

- 51 pct. svarer nej og 16 pct. ’ved ikke’ til spørgsmålet om, hvorvidt deres leder er god til at drøfte karriereveje med dem.

- 23 pct. svarer, at de aldrig drøfter karriere med deres leder, mens 31 pct. gør det ca. én gang om året.

Ifølge adm. dir. i Hartmanns, Anne-Mette Ravn, er det positivt, at så stor en andel af de adspurgte har en plan for deres karriere. Hun mener, at det tegner et billede af, at danskerne er relativt målrettede med joblivet. Til gengæld finder hun det overraskende, at ledere ikke er dygtigere til at drøfte karriereveje eller udvikling med medarbejderne.

"Jeg mener, det er et vigtigt udviklingspunkt for os, som ledere, at kunne tage et længere perspektiv på vores medarbejderes ansættelse. Dels fordi det bidrager til fastholdelsen af dygtige medarbejdere i organisationen, og dels fordi det, at en leder oprigtigt interesserer sig for en medarbejders udvikling – og investerer i medarbejderens fremtid, i min optik, direkte bidrager til medarbejderens egen investering og engagement i nuværende job”, udtaler adm. dir. Anne-Mette Ravn.

Se flere resultater fra undersøgelsen HER

Medlemsnyhed

Indrykket af
Hartmanns A/S

Lautrupvang 4A
2750 Ballerup
Danmark
Hartmanns A/S

Billeder & videoer

Anne-Mette Ravn_nyhedsbrev

Send til en kollega

0.104