Danske medarbejdere er 'på' i ferien

| Medlemsnyhed | Indrykket af Hartmanns A/S

Ny undersøgelse foretaget af Hartmanns Research viser, at danskerne ikke lukker ned for arbejdet, når de går på sommerferie. Godt seks ud af ti holder deres arbejdsmobil åben i ferien, mens hver anden svarer på arbejdsmail.

Hartmanns Research offentliggør i dag resultaterne af ’Sommerferieundersøgelsen 2014’, og de viser en række interessante tendenser. Blandt andet, at danskerne ikke lukker ned for arbejdet, når de går på sommerferie. Dermed bekræfter undersøgelsens resultater udviklingen i forhold til, at arbejdsliv og fritid flyder mere sammen, og at man i stigende grad er på 24/7.


Således svarer:

- 64 pct., at de ikke lukker arbejdsmobilen i ferien
- 52 pct., at de svarer på arbejdsmail i ferien

Tilbage står spørgsmålet, om det så har en negativ effekt, at vi er tilgængelige for arbejdspladsen i ferien. Ifølge administrerende direktør i Hartmanns, Anne-Mette Ravn, behøver det ikke at være tilfældet. Hun peger på, at undersøgelsen nemlig samtidig viser, at 83 pct. svarer, at de gearer ned med det samme eller inden for den første uge af ferien. Hun mener, at danskerne er blevet bedre til at håndtere en fritid, hvor man samtidig er tilgængelig for arbejdspladsen, fordi det i høj grad handler om, at man selv vil bestemme, hvornår man vil forstyrres.

Selv have magten
Undersøgelsen viser samtidig, at 79 pct. ikke synes, at det er i orden at blive kontaktet i ferien af sin arbejdsplads. Så på den ene side holder mange deres arbejdsmobil åben og svarer på mails, men på den anden side synes de ikke, at det er i orden at blive kontaktet af arbejdspladsen i ferien.

”Tallet tyder på, at man gerne selv vil have magten over, hvornår man må forstyrres arbejdsmæssigt i sin sommerferie, og at det netop er med til at sikre, at man alligevel kan geare hurtigt ned i ferien”, udtaler Anne-Mette Ravn.

Se alle undersøgelsens resultater HER

Kontakt
For yderligere information kontakt Christine Westergaard, PR-konsulent.
TLF: 4121 1467 E-mail: christine.westergaard@hartmanns.dk

Medlemsnyhed

Indrykket af
Hartmanns A/S

Lautrupvang 4A
2750 Ballerup
Danmark
Hartmanns A/S

Billeder & videoer

Anne-Mette Ravn_nyhedsbrev

Send til en kollega

0.095