Har I set DR's program om nudging? Læs mere om fænomenet nudging her

| Medlemsnyhed | Indrykket af CRECEA A/S

Kan man få flere medarbejdere til at bruge høreværn ved at udsætte dem for nudging - små kærlige puf? Ja, lyder det fra CRECEA, der i lang tid med stor succes har brugt nudging for at skabe et bedre arbejdsmiljø.

Hvordan løste man problemet med, at medarbejderne på en virksomhed ikke tog høreværn på, inden de gik ind i den støjfyldte produktion? Selv om virksomheden havde købt nogle fine sorte høreværn og lagt dem i omklædningsrummet? Løsningen hed nudging - et kærligt puf, som får folk til at udvise den adfærd, man ønsker det. Nærmest uden de opdager det.

Populær programserie
På DR har man netop nu en populær serie programmer om nudging, hvor det bl.a. viser sig, at man med små ændringer af omgivelserne - nudges - kan få folk til f.eks. at købe mere fisk eller stoppe med at tisse i elevatoren på Hovedbanegården.

CRECEA har i lang tid brugt nudging i vores rådgivning for at skabe et bedre arbejdsmiljø. Eksempelvis begyndte mange flere medarbejdere at bruge høreværn, da de blev indkøbt i skrigende farver, så de var til at få øjr på, og samtidig blev hængt op umiddelbart ved indgangen til det støjfyldte rum.

Bliv klogere på nudging
I denne artikel om nudging i arbejdsmiljøet kan du læse meget mere om, hvad nudging er, og hvordan det kan bruges til at skabe et bedre arbejdsmiljø.


Kommentarer

Thor Ridderhaugen
Super spændende case omkring høreværn. Kan man finde data på det et sted? Jeg arbejder selv med adfærdsdesign, og faktisk vil jeg rigtig gerne henvise til et andet af DR's programmer, der er langt mere dybdegående og giver et større videnskabeligt indblik i adfærdsdesignets verden. Det hedder "Designets Magt", og isæt program nr. 2 om informationsdesign er virkelig spændende: http://www.dr.dk/tv/se/designets-magt/de...
Hvis I er blevet endnu mere nysgerrige på nudging og adfærdsdesign, så kan I altid tjekke min og min partners blog: www.decisiondesign.dk/blog.
Go' læselyst og go' weekend:)

Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
CRECEA A/S

Kongsvang Allé 25
8000 Aarhus C
Danmark
CRECEA A/S

Send til en kollega

0.104