SSI Schäfer bygger nøglefærdige højlager til opbevaring af frosne kødboller

| Medlemsnyhed | Indrykket af SSI SCHÄFER A/S

SSI Schäfer blev valgt som leverandør af Dafgårds nye lager i Källby, Sverige til opbevaring af deres frosne færdigretter.

Gennem tre generationer har den svenske, familieejede virksomhed, Dafgårds udviklet og leveret færdigretter af høj kvalitet til sultne kunder. Allerede tilbage i 1930'erne kunne man finde nu afdøde Gunnar Dafgård på torvet i Lidköping, hvor han solgte kødprodukter. I takt med at successen steg, udviklede han sig til en sand pioner inden for frosne fødevarer, og han var den første i Sverige til at fremstille og sælge færdigpakkede kødboller og håndlavede hvidkålsrouletter.

I dag er Dafgårds Sveriges foretrukne udbyder af færdigretter og virksomheden er vokset til at have omkring 1.000 ansatte, som producerer 40 millioner Billys-pizzaer om året samt 400.000 kødboller – i timen.

"De seneste års vækst har skabt en logistisk udfordring," siger teknisk chef hos Dafgårds, Anders Dafgård, og fortsætter. "Vores lagerfaciliteter er i øjeblikket alt for begrænsede, og vi har ikke nok lagerkapacitet til fremtidig vækst. I højsæsoner er vi endda nødt til at finde ekstern lagerkapacitet til vores produkter. Vores logistiske processer var blevet for dyre, så vi besluttede at centralisere alle vores lagre i et moderne "state of the art" logistikcenter".

Selskabet har indgået aftale med SSI Schäfer North & East Europe om et nyt dybfrostlager i Källby til opbevaring af virksomhedens produkter ved -28° C. Det nye højlager bliver 35 meter i højden og vil omfatte et højteknologisk iltreducerende brandforebyggelsesystem. Højlagret får plads til mere end 30.000 pallepladser, som vil blive håndteret af seks avancerede SSI Schäfer Exyz kraner designet til dobbeltdyb-lagring og -genfinding. Leveringen omfatter ligeledes et conveyorsystem, som er direkte knyttet til produktionsanlægget samt et nyt distributionsområde samt SSI Schäfers omfattende logistiksoftware, WAMAS®.

"Vi blev valgt som leverandør af Dafgårds nye lager, fordi vores tekniske løsning i højeste grad imødekom Dafgårds specifikke behov", forklarer Sales Manager, Anders Bohlin, fra SSI Schäfer North & East Europe. "Den løsning, vi præsenterede, vil blandt mange andre fordele give Dafgårds hurtigere ordreopfølgning, mere præcis lagerstyring samt reducere den tid, der anvendes på læsning af lastbiler. Selvfølgelig var vores mange referencer inden for dybfrostopbevaring heller ikke uden betydning for Dafgårds beslutning"

Byggeprocessen er netop begyndt, og det nye dybfrostlager forventes at stå færdigt i december 2015.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
SSI SCHÄFER A/S

Ved Stranden 1
9560 Hadsund
Danmark
SSI SCHÄFER A/S

Send til en kollega

0.133