Stærkere gennem uddannelse

| Medlemsnyhed | Indrykket af Væksthus Syddanmark

Tekstil- og designvirksomheden Melton er en af 180 virksomheder, som har fået videreuddannet medarbejdere gennem Power Push. Den vigtige kompetenceudvikling glemmer man nemt, når der er travlt, påpeger direktør Helle Ghodt

Hos Melton i Vejen ved man, at udviklingstid er noget af det allervigtigste i jagten på fortsat vækst. Men det kan være mere end vanskeligt at finde tiden, når der er travlt med den daglige drift.

- Man kan meget nemt blive så driftsorienteret, at man glemmer at tænke kompetencer på den lange bane. Vi ved samtidig, at det vigtigste for vores virksomhed er, at vi hele tiden tilfører kompetencer til organisation og medarbejdere, så vi kan udvikle nye produkter og forretningsmodeller, siger Helle Ghodt Kronholm, adm. direktør, Melton.

Derfor kom Væksthus Syddanmarks tilbud om uddannelse og kompetenceudvikling til medarbejdere gennem Programmet Power Push sidste år også mere end belejligt.

- Gennem Power Push fik vi mulighed for at styrke både organisation og medarbejdere – og oveni købet med halvdelen af udgiften dækket. Tilbuddet gjorde, at vi fik skabt et meget målrettet forløb med et konkret udbytte. Vores organisation og vores medarbejdere er blevet stærkere, og dermed tør vi også forvente vækst på den lange bane, siger Helle Ghodt.

Vækst gennem uddannelse
Melton er en af 180 virksomheder, der de sidste to år har benyttet sig af programmet Power Push fra Væksthus Syddanmark. Power Push, hvor virksomhederne har fået medfinansiering til kurser og efteruddannelse til medarbejdere, har vist sig at være en succes.

- Mange virksomheder ved godt, at de skal videreuddanne deres medarbejdere for at være mere konkurrencedygtige og øge væksten. Men ofte får vækstvirksomhederne ikke sat gang i uddannelse, fordi det kræver tid og ressourcer. Derfor var det ideelt, at tilbuddet både rummede medfinansiering og en samlet plan for den rette kompetenceudvikling, siger Pernille Kjær, projektleder på Power Push, Væksthus Syddanmark.

En effektprognose foretaget på de 180 virksomheder viser således, at Power Push-deltagelsen betyder, at virksomhederne i gennemsnit forventer en meromsætning på 1,9 mio. kr. Tilsvarende forventer virksomhederne en gennemsnitlig mereksport på 0,4 mio. kr., og at Power Push bevirker, at de i gennemsnit skaber yderligere 1 nyt job over de kommende år pr. virksomhed.

Fakta om Power Push
Power Push har kørt i perioden 2012-2014 og været et tilbud til virksomheder i hele Region Syddanmark, med 50 procent medfinansiering til kompetenceudvikling i form af kurser og efteruddannelse til medarbejdere. 180 virksomheder har benyttet sig af Power Push. Væksthus Syddanmark har realiseret projektet i samarbejde med regionens klynger, lokale erhvervskontorer og syddanske kommuner. Power Push er støttet af Syddansk Vækstforum og den Europæiske Socialfond.

Læs mere om Power Push i den afsluttende brochure http://startvaekst.dk/file/528161/vhs_po...
Fakta om Væksthus Syddanmark

Væksthus Syddanmark er et af landets fem regionale Væksthuse etableret af Erhvervsstyrelsen i 2007. Væksthusene yder sparring og kortlægger vækstmuligheder for virksomheder med ambitioner om vækst. Hvert år hjælper væksthusene cirka 4.000 virksomheder med at realisere deres vækstpotentiale.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Væksthus Syddanmark

Forskerparken 10E
5230 Odense M
Danmark
Væksthus Syddanmark

Send til en kollega

0.092