23948sdkhjf
Del siden
Annonce

GIBEN præsenterer nytænkende lagerhåndteringsløsning med FANUC robot

ALDRIG SET FØR

Giben Scandinavia A/S har igen eksporteret et omfattende FANUC robotanlæg til en stor udenlandsk kunde.
Senator International i Lancashire, England, som producerer kontormøbler og køkkenelementer vil fra januar 2007 have et fuldt funktionsdygtigt og integreret mellemlagerhåndteringssystem, hvor Giben Scandinavia A/S? projektteam har tænkt i nye alternative baner for at udvikle et system, der optager væsentligt mindre gulvplads end mellemvarelagre normalt gør, da pladerne opbevares vertikalt.

STOR LAGERKAPACITET PÅ MINIMAL GULVPLADS

Det fuldautomatiske mellemlager, skal hos kunden forbindes med et eksisterende GIBEN opskæringsanlæg som Senator International allerede har som del af deres produktionsapparat. Pladeopskæringen sker ved hjælp af et Giben Optisave optimeringsprogram som gør, at de opskårne plader kommer ud af saven i blandede størrelser.

På grund af det efterfølgende håndteringssystem, kan man tillade sig at optimere uden hensyntagen til antallet af forskellige størrelser, da man ikke skal tænke på afstablingspladser. Efter saven kører pladerne direkte ind i et robotbetjent vertikalt "karrusel" lager. I forbindelse med opskæringen bliver alle emner udstyret med en label med stregkode som scannes ind i systemets software.

Med oplysningerne fra stregkoden overtager robotten den videre håndtering af pladerne, som lagres vertikalt i et dertil indrettet reolsystem med plads til op til 800 plader. "For Senator International var en kapacitet på op til 800 plader mere end tilstrækkelig til at imødekomme deres krav, men dette kan naturligvis indrettes efter kundens behov", kommenterer direktør Poul Fuglsang, som understreger at systemet er udviklet specifikt til denne kunde, men idéen om et "vertikalt" lager, opbygget som en karrusel, er en idé der længe har ligget på tegnebrættet.

Systemet giver mulighed for optimal udnyttelse af plader, med "kaos" opskæring da pladerne senere i systemet bliver sorteret efter størrelse eller efter ønske. Det betyder, at pladesaven kan indstilles til at skære komplicerede skærebilleder, hvorved pladerne udnyttes så optimalt som muligt.

Den specialudviklede Giben software holder styr på pladerne og de leveres ud til den efterfølgende proces i den orden de rekvireres - ligeledes fuldautomatisk.
"Måden man ønsker pladerne leveret kan variere fra kunde til kunde eller fra opgave til opgave", fortæller Poul Fuglsang og fortsætter: "F.eks. vil der typisk ved ordreproduktion i en given ordre være et antal plader i flere forskellige størrelser. Operatøren behøver i den situation ikke at taste sin ordre ind i korrekt størrelsesorden, systemets software sørger for at hente de største emner først og bygger således en slags pyramide af de givne plader som ordren indeholder og sikrer herved, at pallen med plader er sikker at transportere videre i fabrikken i en transportenhed som indeholder alle ordrens emner."

En anden situation kunne være, at man ønskede emnerne afstablet efter størrelse således, at alle i samme størrelse blev afstablet i en stak, eller f.eks. efter tykkelse. Den efterfølgende proces kan være bestemmende for måden at udstable på.

Poul Fuglsang pointerer afslutningsvis, at systemet kan anvendes i mange andre situationer, ikke kun efter pladesave, men f.eks. også før/efter kantlimer, boremaskiner, montagelinie etc. "Det er en spændende måde at håndtere emner på som vi ikke har set tidligere hverken herhjemme eller i udlandet", slutter Poul Fuglsang af, som naturligvis håber, at det ikke bliver den eneste karrusel som bliver solgt til brancher som vil have gavn af et lagersystem, der optager væsentligt mindre plads end lignende løsninger og giver en stor fleksibilitet.


GIBOTECH A/S
Datavej 15
5220 Odense SØ
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70760312
P nummer: 1002328137

Send til en kollega

0.047