23948sdkhjf
Del siden
Annonce

NYHED: Resato Powerjet højhastigheds vandstråleskæring

Resato har ved introduktionen af den nye 6000 bar Powerjet-pumpe fuldt udnyttet de muligheder, et direkte lineært drivsystem byder på.

Det er en velkendt ulempe og begrænsning ved vandstråleskæring, at skærehastigheden er relativt lav, specielt når der skæres i tykkere materialer. Problemet kan løses ved at øge driftstrykket, fordi der er direkte sammenhæng mellem driftstryk og skærehastighed. Et væsentligt højere driftstryk stiller dog helt særlige krav til de vitale komponenter og dele i installationen og styringsdynamikken i skærehovedmotoren.

I slutningen af 2006 introducerede Resato det lineære drev og etablerede dermed et stærkt forbedret fundament for vandstråleskæring. Ved anvendelse af direkte lineære motorer er der garanti for, at skærehovedet positioneres med en nøjagtighed på ± 10 μm, og der er samtidig mulighed for en gentagelsesnøjagtighed på 15 μm. Dette ligger langt over de resultater, der kan opnås med mekaniske drev med f.eks. kugleskruegear, hvor der stort set altid vil forekomme slør. Med direkte lineære drev er det derfor muligt at overholde meget strenge tolerancer inden for dimensioner, parallelitet og vinkelrethed.

Skæreprocessen kan afbrydes uden problemer, fordi skærehovedet automatisk vender helt nøjagtigt tilbage til den oprindelige position. Det berøringsfri drev slides ikke og er derfor vedligeholdelsesfrit, og som det vigtigste kan der uden problemer arbejdes med højere skærehastigheder.

Resato har ved introduktionen af den nye 6000 bar Powerjet-pumpe fuldt udnyttet de muligheder, et direkte lineært drivsystem byder på. Blandt nogle af fordelene ved den nye pumpe er en langt højere hastighed (50% højere sammenlignet med en 4000 bar pumpe) og et langt lavere forbrug af slibemidler og vand. Der er således tale om væsentlige forbedringer, som tilsammen opleves i form af højere produktivitet og lavere produktionsomkostninger. Når disse nye fordele lægges oveni dem, der i forvejen er kendetegnende for en vandstråleskæreproces, d.v.s. mulighed for skæring i næsten alle former for materialer, ingen varmepåvirkning og langt lavere belastning af det omgivende miljø, er Resatos nye 6000 bar Powerjet-pumpe en innovation uden sidestykke.

De oplagte fordele, der fremkommer i en kombination mellem denne højavancerede drevteknologi og det øgede driftstryk stadfæster det ry og den position, Resato har på verdensmarkedet. Resato er og bliver den absolut førende og toneangivende inden for det vandskæreteknologiske område.

Siden 1996, hvor Resato introducerede sit første maskinkoncept, har virksomheden kontinuerligt fundet nye veje til forbedring af effektiviteten og kvaliteten af arbejdsprocesser med vandstråleskæring. Resato fortsætter ud af samme spor – denne gang med den nye 6000 bar Powerjet-pumpe.

Resato forhandles af V. Løwener A/S, www.loewener.dk

Løwener A/S
Smedeland 2
2600 Glostrup
Glostrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK21582387
P nummer: 1003120068

Send til en kollega

0.062