Soldrevet ventilation til pavillonbyggeri

| Medlemsnyhed | Indrykket af G.S.V. Materieludlejning A/S

Det danske firma SolarVenti har uafhængige testrapporter, der dokumenterer evnen til at ventilere eksempelvis pavilloner

Pitzner har stillet moduler til rådighed for et videnskabeligt forsøg med luftsolvarme til ventilation af pavillonbyggeri. Forsøgene er udført i samarbejde med flere udenlandske tekniske universiteter, og både Pitzner og SolarVenti venter spændt på resultaterne.

I mellemtiden har SolarVenti fået et såkaldt ETV Verification Statement fra Teknologisk Institut, som dokumenterer luftsolfangeres evne til at holde uopvarmede træbygninger tørre, så de holder sig under faregrænserne for udvikling af sundhedsfarlige fugtproblemer.

- Vi har tidligere først og fremmest haft fokus på eksempelvis sommerhuse, kolonihavehuse og udbygninger, men der kan helt klart paralleliseres til pavillonbyggeri, siger indehaver Hans Jørgen Christensen, SolarVenti.

Pitzner arbejder målrettet på at energioptimere pavillonbyggeri og samtidig sikre det bedst mulige indeklima. Eksempelvis har Pitzners grønne moduler tre gange mere isolering end lovkravet, og der anvendes den nyeste teknologi til styring af lys og varme, hertil kommer også muligheden for natsænkning af opvarmningen ned til 5 grader.

- En bygning, der kun er begrænset opvarmet og i perioder ikke er i brug eller kun anvendes i begrænset omfang står og trækker fugt. Der har vi anlægget, der er i stand til at holde en mindre bygning under grænseværdierne for fugt, og naturligvis kan vi også sikre et godt indeklima i pavilloner, der anvendes i større omgang, siger Hans Jørgen Christensen.

- Vi har som det eneste danske firma siddet med ved bordet, da der blev arbejdet med udvikling af EN-normer for luftsolfangere. Sideløbende har vi det såkaldte Solar Keymark som det eneste firma i Danmark. Det er udtryk for, at vi opfylder de fælles europæiske certificeringsnormer til luftsolfangere. Det er en ordning, hvor vi har underkastet os løbende kontrol, så det dokumenteres, at vi til stadighed lever til normerne.

- Med den ETV-rapport fra Danmarks Teknologiske Institut kombineret med Solar Keymark tør jeg godt slå fast, at vi er blandt de førende inden for udvikling og kvalitet af luftsolfangere ikke alene i Europa, men faktisk på verdensplan, fastslår Hans Jørgen Christensen fra SolarVenti.

Pitzner og SolarVenti ser frem til resultaterne af det omfattende forsøgsprojekt, hvor to helt ens pavilloner blev udsat for forskellige påvirkninger, så der er skabt sammenlignelige resultater og dermed dokumentation for effekten ved brug af energineutrale og vedligeholdelsesfrie luftsolfangere til ventilation under forskellige typer brug af pavilloner.

Yderligere oplysninger:
Adm. direktør Ole Wamsler | Mobil: 2494 4947 |E-mail: owa@pitzner.dk

Medlemsnyhed

Indrykket af
G.S.V. Materieludlejning A/S

Baldersbuen 5
2640 Hedehusene
Danmark
G.S.V. Materieludlejning A/S

Billeder & videoer

Luftsolfangere-2Luftsolfangere-4

Send til en kollega

0.106