23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Byggeriets Klimapris – Nu skal vinderen findes

Som bekendt sætter TUN BYG 2010 fokus på klima, energi og miljø med tre nyindstiftede klimapriser og prisoverrækkelsen skal være med til at anerkende byggeriets klimafrontløbere.

Denne artikel sætter fokus på Klimaprisen og de nominerede i denne kategori.

Byggeriet Klimapris gives for dokumenteret markant nedsættelse af CO2-udslip ved anvendelse eller fremstilling af produktet/løsningen, eller til den udstillervirksomhed, der yder en dokumenteret klimaindsats eller har iværksat en decideret klimastrategi.

- Den store opbakning til klimapriserne er et udtryk for, at alle byggeriets parter ser klimavenligt byggeri som et vigtigt forretningsområde de kommende år. Tømmerhandlerne spiller en vigtig rolle som rådgivere af de udførende parter, og vores medlemmer er i fuld gang med at ruste sig til denne opgave, siger Palle Thomsen, adm. direktør for Trælasthandlerunionen-TUN, der arrangerer TUN BYG 2010.

De nominerede er…

DAFA A/S

DAFA Airstop System – et komplet dampspærresystem, der understøtter det bæredygtige byggeri og nedsætter energiforbrug og CO2-udslip til gavn for klima og miljø. Et sammenhængende program med et stort tilbehørsprogam og en fornuftig løsning til en kritisk detalje.

Isoment

Nyudviklet træbaseret Isoment-ribbe, der ved at minimere træprocenten i midten af konstruktionen kan spare 25-50 mm vægtykkelse og dermed reducere kuldebroer betragteligt. Prototypen blev udviklet med Komfort-projektet Skibet ved Vejle.

Komproment

Komproment har gjort en betydelig indsats for at markedsføre solenergi. Komproment er således medstifter af firmaet Nordic Energy Group, der producerer patenterede tagintegrerede solfangere. Firmaet har stiftet en landsdækkende sammenslutning af 130 håndværksvirksomheder med speciale inden for tagarbejde – Tagprofferne – som løbende uddannes i energiløsninger i forbindelse med tagudskiftninger. Og endelig gør Komproment en indsats for solfangersalg igennem trælastleddet.

Saint-Gobain Weber

Saint-Gobain Weber er nomineret for deres klimastrategi, hvor igennem de har øget brugen af alternativ energi i form af alternative brændsler, så de i dag udgør 40 % af den forbrugte energi til produktionen.

Fakta

Vinderne vælges af en 11 mand stor nomineringskomite, der med sin brede sammensætning afspejler hele byggeriets opbakning til de nyindstiftede klimapriser.

Nomineringskomitéen har udvalgt 21 produkter og løsninger i de tre kategorier:
• Byggeriets Klimapris.
• Byggeriets Energipris.
• Byggeriets Miljøpris.

Priserne overrækkes af H.K.H. Kronprins Frederik

Priserne bliver overrakt af protektor for Klimakonsortiet, H.K.H. Kronprins Frederik, på messens åbningsdag tirsdag 16. marts 2010 i Fredericia Messecenter.

- Det er med stor glæde, at vi har modtaget H.K.H. Kronprins Frederiks tilsagn om at overrække de tre priser, siger adm. direktør Palle Thomsen fra Trælasthandlerunionen-TUN.

- Formålet med de nyindstiftede priser er at øge kendskabet til den klimadrevne produktudvikling, som de førende leverandører stiller til rådighed for byggeriets parter. Jeg kan ikke forestille mig en bedre ambassadør for klimavenligt byggeri end H.K.H. Kronprins Frederik, fortsætter Palle Thomsen.

Klimakonsortiet, som H.K.H. Kronprins Frederik er protektor for, er et offentligt-privat partnerskab etableret i juni 2008 for at styrke kendskabet nationalt og internationalt til danske virksomheders og videninstitutioners kompetencer og produkter på klima- og energiområdet.

Om TUN BYG 2010

TUN BYG 2010 afholdes 16. til 19. marts 2010 i Fredericia Messecenter og er åben alle dage kl. 10-17. Fagfolk har fri adgang mod registrering. Læs mere på messens hjemmeside www.tunbyg.dk.

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Send til en kollega

0.109