23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Byggeriets Energipris – Nu skal vinderen findes

Dette års TUN BYG 2010 sætter fokus på klima, energi og miljø med tre klimapriser, som skal være med til at anerkende byggeriets klimafrontløbere.

Denne artikel sætter fokus på Energiprisen og de nominerede i denne kategori.

Byggeriets Energipris gives til den udstiller, der har iværksat en effektiv energistrategi, alternativt til den producent, der har udviklet dokumenteret energibesparende bygningsdele og komponenter til byggeriet eller benytter alternativ/vedvarende energi i fremstillingen og/eller anvendelsen af komponenterne.

- Der er et stort behov for, at leverandørerne nu kommer på banen med mere bæredygtige produkter og løsninger. Og de virksomheder, som går forrest, skal selvfølgelig have en velfortjent anerkendelse for deres initiativ. Det kan disse tre priser hjælpe med. Men samtidig er priserne også en opfordring til, at leverandørerne bliver bedre til at give informationer om deres produkters energi- og miljømæssige egenskaber, livscyklusoplysninger og lignende, der efterspørges af de projekterende, siger Christian Lerche, komitémedlem og direktør for Danske Arkitektvirksomheder.

De nominerede er…

DAFA A/S

DAFA Airstop System – et komplet dampspærresystem, der løser ”tæt hus”-problematikken og er med til at nedbringe energiudslip. Et sammenhængende program med et stort tilbehørsprogram og en fornuftig løsning til en kritisk detalje. Systemet er gennemprøvet i EnergyFlexHouse på Teknologisk Institut i Tåstrup..

Hvidbjerg Vinduet

Hvidbjerg Vinduet har udviklet en ny Alux-serie, der har en vejrbestandig og vedligeholdelsesfri klimaskærm i aluminium, i midten et særligt isolatorprofil i komposit og inderst en karm/rammekonstruktion i ægte fingerskarret fyrrekernetræ. Produktet har en u-værdi for faste karme på 1,26 og for oplukkelige elementer på 1,35.

Jackon

Jackon Danmark har udviklet Jackon Super EPS-isolering, der giver samme isoleringsværdi med 20 % mindre materiale og dermed reducerer vægtykkelsen. Jackon Super EPS bidrager således til energibesparelser som et resultat af bedre isolering eller mindre råstofforbrug.

Jeld-Wen Door Solutions

Jeld-Wen Klima-yderdør med glas udmærker sig ved at have en særlig lav u-værdi på helt ned til 0,75 og er dermed en byggekomponent med en energieffektivitet, der kan medvirke til markante energibesparelser i det færdige byggeri.

Lacuna

Lacuna fremstiller facade-foldedøre af træ, der har en u-værdi på 1,0 eller derunder. Foldedørene er, hvad angår isoleringsevne, klassificeret som klasse 4 af Teknologisk Institut, hvilket ikke er almindeligt for foldedøre.

Nordic Energy Group

Nordic Energy Group har udviklet og patenteret et fuldt tagintegreret solenergiprogram – tagintegrerede solfangere - der på en diskret måde sikrer, at solenergi kan indgå som en naturlig del af en bygnings arkitektur.


Rationel Vinduer

Rationel Energi vindueskonceptet bygger på visionen om at tilføre boliger mere energi i fyringssæsonen, end der sættes til ud gennem vinduerne. Med Rationel Energi har Rationel desuden udviklet en ny montage- og indbygningsløsning, der minimerer kuldebroer og varmetab omkring vinduet.

Vitral

Vitral Skyview Ecoline er et lavenergi-ovenlys til flade tagkonstruktioner. Produktet har en samlet u-værdi på 0,9 og har en forventet levetid på 35 år. Produktet er desuden opbygget af genanvendelige materialer og har en klar glasoverflade, hvilket minimerer energiforbrug til belysning.

Fakta

Vinderne vælges af en 11 mand stor nomineringskomite, der med sin brede sammensætning afspejler hele byggeriets opbakning til de nyindstiftede klimapriser.

Nomineringskomitéen har udvalgt 21 produkter og løsninger i de tre kategorier:
• Byggeriets Klimapris.
• Byggeriets Energipris.
• Byggeriets Miljøpris.

Priserne overrækkes af H.K.H. Kronprins Frederik

Priserne bliver overrakt af protektor for Klimakonsortiet, H.K.H. Kronprins Frederik, på messens åbningsdag tirsdag 16. marts 2010 i Fredericia Messecenter.

- Det er med stor glæde, at vi har modtaget H.K.H. Kronprins Frederiks tilsagn om at overrække de tre priser. Formålet med de nyindstiftede priser er at øge kendskabet til den klimadrevne produktudvikling, som de førende leverandører stiller til rådighed for byggeriets parter. Jeg kan ikke forestille mig en bedre ambassadør for klimavenligt byggeri end H.K.H. Kronprins Frederik, siger adm. direktør Palle Thomsen, adm. direktør for Trælasthandlerunionen-TUN, der arrangerer TUN BYG 2010.

- Den store opbakning til klimapriserne er et udtryk for, at alle byggeriets parter ser klimavenligt byggeri som et vigtigt forretningsområde de kommende år. Tømmerhandlerne spiller en vigtig rolle som rådgivere af de udførende parter, og vores medlemmer er i fuld gang med at ruste sig til denne opgave, fortsætter Palle Thomsen.

Klimakonsortiet, som H.K.H. Kronprins Frederik er protektor for, er et offentligt-privat partnerskab etableret i juni 2008 for at styrke kendskabet nationalt og internationalt til danske virksomheders og videninstitutioners kompetencer og produkter på klima- og energiområdet.

Om TUN BYG 2010

TUN BYG 2010 afholdes 16. til 19. marts 2010 i Fredericia Messecenter og er åben alle dage kl. 10-17. Fagfolk har fri adgang mod registrering. Læs mere på messens hjemmeside www.tunbyg.dk.

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Send til en kollega

0.047