23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Byggeriets Miljøpris – Nu skal vinderen findes

Som bekendt sætter TUN BYG 2010 fokus på klima, energi og miljø med tre nyindstiftede klimapriser, og prisoverrækkelsen skal være med til at anerkende byggeriets klimafrontløbere.

Denne artikel sætter fokus på Miljøprisen og de nominerede i denne kategori.

Byggeriet Miljøpris gives til den udstiller, der har iværksat en miljøstrategi og/eller en arbejdsmiljøstrategi. Alternativt gives prisen for dokumenteret bæredygtige produkter/løsninger, der reducerer miljøbelastningen eller bidrager til bedre indeklima eller bedre arbejdsmiljø.

- Formålet med de nyindstiftede priser er at øge kendskabet til den klimadrevne produktudvikling, som de førende leverandører stiller til rådighed for byggeriets parter, siger Palle Thomsen, adm. direktør for Trælasthandlerunionen-TUN, der arrangerer TUN BYG 2010.

De nominerede er…

Casco Byglim A/S

Casco MultiFix Premium Byglim indkapsler mikroskopiske støvpartikler og har en støvreducerende effekt på 90 %, når produktet hældes ud og blandes. På denne måde undgår man cementstøv i luftvejene. Fliseklæben har desuden en længere rækkeevne, hvorved sækkene nu er på 15 kg i stedet for tidligere 25 kg, og man slipper derved for det tunge slæb.

Dewalt

Dewalt har udviklet en særlig AVC-teknologi (Active Vibration Control) med patenterede modvægtsmekanismer, der reducerer vibration med op til 30 %, og ”flydende håndtag”, der isolerer håndtaget fra selve hammerhuset via affjedrede ophæng. Dette nedbringer de vibrationer, som kan give håndværkeren skader på knogler og ”hvide fingre”, uden at det går ud over værktøjets ydelse.

Dewalt

Ved udviklingen af Dewalts patenterede Li-lon-batterier var fokus på at undgå de mest skadelige kemikalier og på at øge batterilevetiden uden at gå på kompromis med ydelsen. Dewalts batterier er derved blevet mindre miljøbelastende.

F. Engel

F. Engel har fået alle standardprodukter EU Blomst-certificeret. Med valget af EU Blomst-certificering har F. Engel foretaget et strategisk valg og satser på langsigtede beklædningsløsninger, der passer ind i både virksomhedens egen miljøstrategi og mange kunders miljøpolitik.

L. Hammerich/Troldtekt

Troldtekt Akustik har opnået PEFC-certificering. Troldtekt kan dokumentere bæredygtig skovdrift, minimal miljøbelastning ved produktion, anvendelse og bortskaffelse samt indeklimamærkning og bidrager dermed til et bedre miljø i hele produktets livscyklus. Produktet kan genanvendes, og 95 pct. af energien til produktionen kommer fra CO2-neutralt brændsel.

Pergo

Pergos laminatgulv har fået tildelt det nordiske miljømærke Svanen. Kriterierne for at få tildelt Svanen er baseret på produktets indvirkning på miljøet gennem hele dets levetid. Pergo benytter genbrugsmaterialer for langt størsteparten af deres produkter, hvor der desuden kun benyttes gran og fyr.

Velux

Velux solcelledrevne og programmerbare ovenlysvinduer bidrager til et godt indeklima. Ovenlysvinduerne er forprogrammeret med et energibalance-program, der tager højde for årstiden og boligens geografiske placering, hvorved overophedning af boligen kan undgås, jævnlige udluftninger kan foregå automatisk og boligens isoleringsevne øges om natten ved automatisk at rulle gardiner ned. De soldrevne ovenlysvinduer genererer desuden selv sin energi fra solens stråler.

Woodfloor

Woodfloor støtter bæredygtig skovdrift og arbejder som certificeret FSC- og PEFC-leverandør for at fremme salget af trægulve produceret af FSC- og PEFC-certificeret træ. Woodfloor arbejder desuden målrettet med en lang række tiltag for at forbedre miljøet samt det psykiske og fysiske arbejdsmiljø for medarbejdere.


Fakta

Vinderne vælges af en 11 mand stor nomineringskomite, der med sin brede sammensætning afspejler hele byggeriets opbakning til de nyindstiftede klimapriser.

Nomineringskomitéen har udvalgt 21 produkter og løsninger i de tre kategorier:
• Byggeriets Klimapris.
• Byggeriets Energipris.
• Byggeriets Miljøpris.

Priserne overrækkes af H.K.H. Kronprins Frederik

Priserne bliver overrakt af protektor for Klimakonsortiet, H.K.H. Kronprins Frederik, på messens åbningsdag tirsdag 16. marts 2010 i Fredericia Messecenter.

- Det er med stor glæde, at vi har modtaget H.K.H. Kronprins Frederiks tilsagn om at overrække de tre priser, siger adm. direktør Palle Thomsen fra Trælasthandlerunionen-TUN.

- Rigtig mange firmaer har søgt om at blive indstillet til priserne, og kvaliteten er høj, hvilket tegner godt for byggeriets energiløsninger. Det er et vigtigt markedsområde for byggeriet fremover, og hos Dansk Byggeri har vi længe haft det som fokusområde. Vi tilbyder bl.a. nogle meget efterspurgte energivejlederkurser, hvor håndværkere og entreprenører uddannes til at klimavejlede deres kunder bedre, siger Lars Storr-Hansen, komitémedlem og adm. direktør for Dansk Byggeri.


Klimakonsortiet, som H.K.H. Kronprins Frederik er protektor for, er et offentligt-privat partnerskab etableret i juni 2008 for at styrke kendskabet nationalt og internationalt til danske virksomheders og videninstitutioners kompetencer og produkter på klima- og energiområdet.

Om TUN BYG 2010

TUN BYG 2010 afholdes 16. til 19. marts 2010 i Fredericia Messecenter og er åben alle dage kl. 10-17. Fagfolk har fri adgang mod registrering. Læs mere på messens hjemmeside www.tunbyg.dk.



Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Send til en kollega

0.047