23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kronprins Frederik vækker klimajubel i Fredericia

Pressemeddelelse 16. marts 2010

Tre danske byggevareproducenter kunne i dag juble over fornemt besøg på deres stande på fagmessen TUN BYG 2010, der åbnede i dag og slutter på fredag. Ingen ringere end protektor for Klimakonsortiet H.K.H. Kronprins Frederik kom nemlig forbi for at overrække klimapriser til tre udstillere, som har gjort en særlig indsats for det klimavenlige byggeri.

Under stor bevågenhed fra de tusindvis af besøgende i Fredericia Messecenter tog en veloplagt Kronprins Frederik byggeriet med storm, da han tidligere i dag besøgte fagmessen TUN BYG 2010 for at overrække tre nyindstiftede priser inden for klima, energi og miljø. Alle tre prisvindere er traditionsrige danske virksomheder, der er eksponenter for den klimadrevne produktudvikling, som er fundamentet for fremtidens grønne bolig- og erhvervsejendomme. Her er de tre vindere og de ord, som Kronprins Frederik gav vinderne med på vejen:

Byggeriets Klimapris gik til Komproment
”Komproment har gjort en betydelig indsats for at markedsføre solenergi. Komproment er medstifter af firmaet Nordic Energy Group, der producerer patenterede tagintegrerede solfangere. Firmaet har stiftet en landsdækkende sammenslutning af 130 håndværksvirksomheder med speciale i tagarbejde – kaldet Tagprofferne – som løbende uddannes i energiløsninger i forbindelse med tagudskiftninger. Og endelig gør Komproment en indsats for salg af solfangere igennem landets trælasthandlere.”

Byggeriets Energipris gik til Rationel Vinduer
”Vindueskonceptet Rationel Energi bygger på visionen om at tilføre boliger mere energi i fyringssæsonen, end der sættes til ud gennem vinduerne. Med Rationel Energi har Rationel desuden udviklet en ny montage- og indbygningsløsning, der minimerer kuldebroer og varmetab omkring vinduet.”

Byggeriets Miljøpris gik til Troldtekt
”Troldtekt Akustik har opnået PEFC-certificering og kan dokumentere bæredygtig skovdrift, minimal miljøbelastning ved produktion, anvendelse og bortskaffelse samt indeklimamærkning og bidrager dermed til et bedre miljø i hele produktets livscyklus. Produktet kan genanvendes, og 95 pct. af energien til produktionen kommer fra CO2-neutralt brændsel.”

Prisvinderne er udvalgt af en nomineringskomite, der består af Klima- og Energiministeriet v/Energistyrelsen, Dansk Byggeri, Håndværksrådet, Bygherreforeningen, Akademisk Arkitektforening, Danske Arkitektvirksomheder, Konstruktørforeningen, Foreningen af Rådgivende Ingeniører – FRI, Dansk Indeklima Mærkning, PEFC samt Trælasthandlerunionen–TUN.

TUN BYG 2010 afholdes 16. til 19. marts 2010 i Fredericia Messecenter og er åben alle dage kl. 10-17. Fagfolk har fri adgang mod registrering (ingen adgang for private).

Yderligere information
• Adm. direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen- TUN, tlf. 45 80 78 77, pt@tun.dk
• Pressechef Tom Christiansen, Holm Kommunikation A/S, tlf. 61 67 81 60, tc@holm.dk

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Send til en kollega

0.033