23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Stærk messestart med royalt besøg

TUN BYG 2010 fik en god start med 4.636 besøgende fagfolk, der gav masser af aktivitet på standene. Det var dagen, hvor Fredericia fik fornemt besøg, da Kron-prins Frederik gæstede messen for at overrække tre nyindstiftede klimapriser.

Læs her om de tre vindere – og om to andre udstillere, der var særdeles tilfredse med åbningsdagen. Se også, hvordan I kan hjælpe med at minimere frokostkøen.

Som messens officielle åbningstaler opfordrede TUN’s adm. direktør Palle Thomsen alle aktører til at tage ansvar for at skabe vækst:

”Bankerne må tage ansvar og skifte fra total risikoaversion til større grad af risikovillig-hed. Kommunerne må komme ind i kampen og spille den bold, som regeringen har afleveret til dem for at få gang i vedligeholdelses- og energiinvesteringer. Og regerin-gen må levere noget mere. Fremrykning af investeringer, der alligevel skal foretages inden for en overskuelig fremtid, er nødvendige,” sagde Palle Thomsen.

I går eftermiddags fik TUN BYG 2010 royalt besøg, da Kronprins Frederik overrakte klimapriser til tre udstillere, som havde indstillet produkter og løsninger til vurdering hos messens nomineringskomite, der består af 12 af byggeriets organisationer.

Byggeriets Klimapris gik til Komproment
Komproment har gjort en betydelig indsats for at markedsføre solenergi. Komproment er medstifter af Nordic Energy Group, der producerer patenterede tagintegrerede solfangere og har stiftet den landsdækkende sammenslutning kaldet Tagprofferne, som løbende uddannes i energiløsninger i forbindelse med tagudskiftninger.

Byggeriets Energipris gik til Rationel Vinduer
Vindueskonceptet Rationel Energi bygger på visionen om at tilføre boliger mere energi i fyringssæsonen, end der sættes til ud gennem vinduerne. Med Rationel Energi har Rationel desuden udviklet en ny montage- og indbygningsløsning, der minimerer kuldebroer og varmetab omkring vinduet.

Byggeriets Miljøpris gik til Troldtekt
Troldtekt Akustik har opnået PEFC-certificering og kan dokumentere bæredygtig skovdrift, minimal miljøbelastning ved produktion, anvendelse og bortskaffelse samt indeklimamærkning og bidrager dermed til et bedre miljø i hele produktets livscyklus. Produktet kan genanvendes, og 95 pct. af energien til produktionen kommer fra CO2-neutralt brændsel.

Stor tilfredshed med åbningsdagen
Hos udstillerne var der udbredt tilfredshed med åbningsdagen. Vi talte ved lukketid i går med to udstillere – Lacuna og Icopal – der kunne se tilbage på en overordentligt vellykket første messedag.

Icopal præsenterer på TUN BYG 2010 intet mindre end tre klimarigtige verdensnyhe-der, som tiltrak enorm opmærksomhed på førstedagen: Energi-tag, IcoMoss og Icopal Noxite – sidstnævnte kan, via et granulat indarbejdet i tagpappet, ”samarbejde” med solens stråler og ad den vej neutralisere udstødningspartikler fra biler og anden trafik.

”Vi har haft en af de bedste messedage nogensinde. Der har været flere besøgende, end vi havde regnet med, og sjældent har jeg fået så mange købssignaler som i dag. Meget tyder på, at markedet er klar til miljørigtige produkter, som er til at betale,” siger markedschef hos Icopal Flemming Adolfsen.

Lacuna, der blev stiftet i 2007, er på sin første byggeri-messe i Fredericia for at præ-sentere en ny generation af foldedøre til facader. Dørene, der er stærkt isolerede og produceret af bæredygtige materialer, var nomineret til Byggeriets Energipris.

”Vi har haft en fantastisk førstedag med et massivt indryk af tømrere, arkitekter og tømmerhandlere. De lover godt for resten af ugen,” siger Lacunas adm. direktør Henrik Brunsø, der glæder sig over, at arrangørerne har sat fokus på klima:

”TUN BYG er uden tvivl den bedste messe i Danmark for os. Det er glædeligt, at mes-sen gør en indsats for det grønne byggeri, for Danmark bør være et grønt foregangs-land. De virksomheder, der klarer sig bedst i fremtiden, er dem der agerer miljørigtigt. ”

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Send til en kollega

0.078