23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bæredygtige kabelløsninger med nktdoc® fra nkt cables

Med nkt cables' beregningsprogram nktdoc® er det en smal sag at designe og dimensionere kabelinstallationer i alle typer bygninger

Hvis din kabelløsning skal være både økonomisk og grøn, skal du nok overveje at benytte dig af nktdoc®, som er et unikt tegne- og beregningsprogram fra nkt cables. Programmet gør det til en smal sag at designe og dimensionere kabelinstallationer i alle typer bygninger. Programmet kan udregne hvilken type kabel, der vil være det mest fordelagtige for det enkelte projekt.

”Som noget nyt kan man foretage en økonomisk dimensionering, og programmet beregner ud fra en online prisliste, så beregningerne bliver lavet med de aktuelle priser. Man kan vælge at få beregningen på, hvilken type kabel, der har det mindste lovlige tværsnit”, siger Henrik Scharf, teknisk supporter i nkt cables og fortsætter: ”Dette vil være den billigste løsning etableringsmæssigt, men vil på længere sigt være dyrere driftsmæssigt end en løsning med et større tværsnit som på den lange bane vil være væsentligt billigere, fordi der også tages hensyn til at minimere effekttabet i kablet. Dette har stor betydning for miljøet, fordi der forbruges mindre mængder strøm for at få transporteret samme effekt, når tabet er mindre”.

Når man laver begge beregninger, vil man have det fulde billede af, hvad der bedst kan betale sig. Det er en vigtig faktor, at man også tager tab i kablet med i overvejelserne, når man skal projektere sit kabelprojekt. Gør man dét, får man jo også en bæredygtig løsning i bygningerne. Det er der efterhånden flere og flere kunder, der vil sætte pris på.

Databasen i nktdoc® er forsynet med nkt cables’ prisliste. Du indtaster blot den procentsats, listeprisen skal tillægges for at bestemme kundens pris. Herefter har programmet det rigtige grundlag at kalkulere ud fra. Du angiver ligeledes, hvilken rentesats der skal anvendes, kWh-prisen samt den ønskede tilbagebetalingstid. Derved kan man se, hvor hurtigt, den større investering det er at lægge et større tværsnit end belastningsstrømmen, bliver tilbagebetalt.

Har du lyst til at vide mere om beregningsprogrammet nktdoc®
kan du klikke ind på www.kabeluniverset.dk/udvid dit kabelunivers.

NKT (Denmark) A/S
Toftegårdsvej 25
4550 Asnæs
Odsherred Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25711548
P nummer: 1002949628

Send til en kollega

0.047