23948sdkhjf
Del siden
Annonce

ABB opfører Sydafrikas første solenergianlæg

Fotovoltaiske anlæg skal producere solenergi og fremme vedvarende energi

Zürich, Schweiz, 19. sept. 2011 – ABB, der er førende inden for power og automation skal
bygge to fotovoltaiske (PV) anlæg for Eskom, Sydafrikas nationale elektricitetsforsyningsselskab. Forsøgsanlæggene, hver på en hektar, vil blive placeret på et ubebygget areal i nærheden af de kulfyrede kraftværker i Lethabo i Free State og i Kendal i Mpumalanga. Anlæggene vil være de første af denne art i Sydafrika.

På kraftværket i Kendal vil ABB levere et fotovoltaisk anlæg med paneler monteret i en fast vinkel. De får en kapacitet på 620 kW og et produktionspotentiale på ca. 11.500.000 kWh om året. I Lethabo vil installationen omfatte et PV-anlæg med en enkelt akse-soltracker, en topkapacitet på 575 kW og et produktionspotentiale på ca. 12.500.000 kWh om året.

PV-anlæggene vil blive designet til at køre uafhængigt for at producere elektricitet til brug i de eksisterende kraftværker og vil kunne fjernbetjenes og -overvåges. Det er planen, at
projekterne skal være færdige inden november 2011 forud for klimakonferencen COP17, der afholdes i Durban senere på måneden.

“ABB teknologi spiller en vigtig rolle i etableringen og integrationen af vedvarende energi i forsyningsnettet,” sagde Franz Josef Mengede, chef for ABB’s Power Generation i
Power Systems divisionen. “Solenergi er en væsentlig faktor i fremtidens energimix,
og vi er glade for at kunne støtte Eskom i dette pionerprojekt.”

ABB har et omfattende sortiment af produkter, systemer og serviceløsninger til solenergisektoren og har med held gennemført en lang række nøglefærdige PV-projekter i hele verden. ABB har også for nylig investeret i Novatec Solar, en førende leverandør af Linear Fresnel Concentrated Solar Power (CSP) teknologi, som bruger flade spejle til at koncentrere solens energi i en modtager for at producere damp.

ABB (www.abb.com) er en global leder inden for power- og automationteknologier, som gør forsyningsvirksomheder og industrielle kunder i stand til at forbedre deres resultat og samtidig reducere miljøpåvirkningen. ABB koncernen opererer i omkring 100 lande og har ca. 130.000 medarbejdere.

ABB A/S
Lautrupvang 8
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31371716
P nummer: 1002887225

Send til en kollega

0.047